Ethereum Nieuws

Record dagelijkse uitstroom Ethereum uit gedecentraliseerde exchanges

Binnen een periode van 24 uur is voor meer dan $1 miljard aan Ethereum teruggetrokken van gecentraliseerde exchanges. Het is de tweede keer dit jaar, en de vorige keer ging de prijs verticaal.


$1,2 miljard aan Ethereum stroomt uit exchanges

In de afgelopen 24 uur is meer dan $1 miljard aan Ethereum (ETH) van gecentraliseerde exchanges verwijderd. Dit heeft geleid tot speculatie over komende prijsstijgingen voor Ethereum, aangezien het aanbod op veel handelsplatforms krimpt.

Sinds april is de situatie echter veranderd. De upgrade van Londen van vorige maand introduceerde een burn-mechanisme in de fee-markt van Ethereum. Hierdoor werd de deflatoire druk op de aanboddynamiek van Ethereum vergroot.


$26 miljoen uitstroom per dag

Op het moment van schrijven is 309.505 Ethereum, met een waarde van meer dan $1,1 miljard, geburnd in de 42 dagen sinds Ethereum-verbeteringsvoorstel 1559 live ging. Deze gegevens komen van de bron Ultrasound Money. Ethereum is uit het aanbod gehaald met een snelheid van ongeveer 5,05 ETH ($18.061) per minuut. Dit is gelijk aan $26 miljoen per dag sinds de upgrade.

Bloeiende NFT-marktplaats OpenSea is de grootste decentrale toepassing van Ethereum qua ‘burn-rate’. Meer dan 14% van ETH dat uit het aanbod verwijderd is komt van OpenSea. Dit wordt gevolgd door Uniswap v2 met 5,5%, Tether 4,9% en Axie Infinity met 3%. Ethereum-overdrachten hebben ook 8,7% van het geburnde Ethereum gedreven.

Bitcoin (BTC) heeft ook een gestage uitstroom gezien van gecentraliseerde handelsplatforms sinds het piekte op 17% van het aanbod in mei. Volgens on-chain analysebedrijf Glassnode zijn de BTC-reserves van gecentraliseerde exchanges gedaald tot het laagste niveau sinds februari 2018.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten