Bitcoin

Recordvolume Bitcoin opties toont interesse van institutionele beleggers

De Recordstijgingen in het marktvolume van gereguleerde Bitcoin opties laat de toenemende belangstelling en deelname van institutionele beleggers zien.


Gereguleerde opties winnen aan populariteit

Een CryptoCompare rapport van 6 juli heeft de maandelijkse trends op de cryptomarkt nauwkeurig geanalyseerd. In het rapport beschrijven de onderzoekers dat de volumes van crypto-derivaten afnamen na een piek in mei. Het volume daalde in juni met 35,7% tot $393 miljard.

Historische maandelijkse derivatenvolumes – Bron: CryptoCompare

Er werd een zelfde soort trend waargenomen op de spotmarkten. Deze kan gedeeltelijk worden verklaard door het gebrek aan volatiliteit dat momenteel te zien is op de cryptomarkt. De koersen van de meeste crypto tokens verhandelen vrij stabiel. Echter, er zijn zijn een paar uitzonderingen zoals DeFi-tokens, die de afgelopen maand aanzienlijk beter hebben gepresteerd dan Bitcoin.

Ondanks de daling van de volumes voor de derivaten markten, lijken gereguleerde opties aan populariteit te winnen. In juni steeg het totale volume van Bitcoin-opties op de Chicago Mercantile Exchange (CME) met 41%. Hierdoor behaalde het een nieuw maandelijks record met 8.444 verhandelde contracten. Ondertussen daalden de BTC-futures die op CME werden verhandeld in juni met 23%.

CME opties en futures contract volumes – Bron: CryptoCompare

Andere tekenen van institutionalisering

De stijgende volumes op de CME zijn een goed teken voor degenen die wachten op institutionalisering als katalysator. Deze zou Bitcoin en andere cryptocurrencies naar nieuwe hoogten moeten brengen. Naast de hogere volumes voor Bitcoin opties zijn er ook nog andere factoren die laten zien dat institutionele beleggers steeds meer investeren in de cryptomarkt.

Deze trends worden al waargenomen bij beleggingsfondsen zoals Grayscale. Momenteel beheert het bedrijf $4,1 miljard dollar aan digitale activa. Barry Silbert, de CEO van Grayscale, tweette dat het Bitcoin fonds onlangs de grootste stijging tot nu toe heeft doorgemaakt.


Hoe instellingen de crypto wereld kunnen veranderen

Dat instituties de markt betreden kan vele voordelen opleveren voor de algehele markt. Institutionele beleggers hebben veilige, transparante handelsplatforms nodig, terwijl een aantal cryptocurrency-exchanges bekend staan om vervalste handelsvolumes of erger. Philip Gradwell, hoofdeconoom van Chainalysis, zei onlangs:

“Als je serieus geld in crypto wilt krijgen, moet je hun vertrouwen geven dat er ook goede betrouwbare handelsplatforms zijn. Als je een exchange bent en je hebt goede motieven om echt volume te rapporteren, dan krijg je misschien wel institutioneel geld binnen. Als je niet betrouwbaar bent blijven institutionele beleggers weg.

De verschuiving van particuliere naar institutionele beleggers, of althans de toename van de betrokkenheid van de laatste, kan voor exchanges een duidelijk teken zijn dat zij zich correct moeten gedragen of geleidelijk moeten worden afgeschaft.

Deze verbeteringen kunnen de deuren openen voor de oprichting van het langverwachte Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Zo ook voor andere instrumenten die institutionele beleggers naar de crypto-sector zullen lokken.

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?