Ethereum Nieuws

Reddit schaalt zijn op ETH-gebaseerde tokens op met nieuwe oplossing

De sociale nieuwswebsite Reddit heeft laten weten dat het nu de schaaloplossing van Arbitrum heeft ingezet om zijn op Ethereum (ETH) gebaseerde communitypunten op te schalen: Moons & Bricks.


Wat is Arbitrum eigenlijk?

Arbitrum is één van de verschillende ‘rollups’ die worden ontwikkeld voor ETH. Rollups willen in wezen een deel van het hoofdnetwerk van Ethereum ontlasten, door een deel van de transacties off-chain uit te voeren. De naam is gekozen omdat dergelijke oplossingen letterlijk meerdere transacties oprollen, om ze op deze manier in één block te kunnen plaatsen. Reddit meldt hierover het volgende:

“Wij schalen Reddit’s Community Points op met Arbitrum! Vandaag implementeren we een nieuwe Layer-2 rollup met behulp van Arbitrum-technologie. We zullen dit schaalnetwerk testen bovenop Rinkeby, voordat we volledig migreren naar het Ethereum-mainnet.”


Focus op Community punten

De populaire nieuwswebsite, die ook regelmatig gebruikt wordt als soort online discussiebord, sloot zich afgelopen Januari al aan bij de Ethereum Foundation. Gezamenlijk wouden ze verschillende manieren onderzoeken waarop Reddit cryptocurrencies én de achterliggende blockchain-technologie zouden kunnen inzetten. De primaire focus hierbij heeft naar verluidt altijd al op de community punten gelegen, die door gebruikers verdiend kunnen worden door berichten te plaatsen. Des te meer likes een bericht krijgt, des te meer punten de gebruiker verdiend.

In eerste instantie heeft Reddit Arbitrum bovenop het Rinkeby-testnet ingezet om het uit te proberen en is van plan het in de toekomst naar het mainnet van Ethereum te migreren. Hiervoor moeten ze nog wel enkele tests uitvoeren die succesvol moeten verlopen. Uiteindelijk moet deze integratie de transacties van Reddit’s Moons en Bricks helpen versnellen en zou het zelfs de gaskosten moeten verlagen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten