Cryptocurrency, Dogecoin Nieuws

Reddit WallStreetBets verbiedt cryptodiscussie wederom

De reddit-community ‘Wallstreetbets’, of WSB afgekort, heeft een nieuw verbod voor cryptodiscussie ingevoerd. De subreddit is bekend geworden nadat het een pomp voor Dogecoin (DOGE) georganiseerd had. Het onderwerp is nu opnieuw verboden, nadat het voor slechts één (1) dag weer toegestaan was.


Cryptodiscussies na slechts één dag alweer verboden

Dit werd bekend gemaakt door de moderator van de subreddit: /u/bawse1. In de post geeft hij aan dat de subreddit WSB vanaf nu cryptodiscussies voor altijd verboden heeft. Dit komt naar verluidt naar aanleiding van een artikel dat door Bloomberg gepubliceerd is met de titel “WallStreetBets Bows to Crypto’.

Dit is opvallend want slechts één (1) dag eerder maakte dezelfde subreddit-moderator bekend dat ze cryptodiscussies juist gingen toelaten, alhoewel deze in eerste instantie wel beperkt werden tot Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Het nieuwe bericht meldt het volgende:

“Vanwege het artikel dat is geschreven door Bloomberg die op de een of andere manier vond dat‘ WallStreetBets Bows to Crypto. Crypto-discussie is voor onbepaalde tijd verboden. Ik heb veel domme artikelen gelezen die over WSB zijn geschreven. Deze pakt de koek. P.S. Zoals altijd: Wees alstublieft respectvol.”

Subreddit-moderator /u/bawse1

GameStop-aandelen en Dogecoin (DOGE)

Mochten er toch nu nieuwe posts worden gepubliceerd op de WSB-subreddit over cryptocurrencies of NFT’s, dan zullen deze vanaf nu automatisch verwijderd worden.

WSB is een subreddit dat in 2012 al opgericht is en hiermee inmiddels bijna 10 jaar bestaat. De subreddit is sinds de lancering enorm in populariteit gestegen, met inmiddels ook al bijna 10 miljoen leden. De subreddit is met name in het afgelopen jaar enorm populair geworden, nadat gezamenlijk GameStop-aandelen via de subreddit gepumpt werden. Dit resulteerde in enorme winsten, alhoewel deze slechts voor korte duur waren. Kort na de pump daalde de prijs van de aandelen namelijk weer in rap tempo. Waar gigantische winsten gemaakt zijn (van $20 per aandeel naar $340 per aandeel), zijn in dit geval helaas ook enorme verliezen geleden. Dat dit nu opnieuw via deze subreddit gebeurt, willen ze ten alle tijden voorkomen.

Eén GameStop aandeel wordt momenteel verhandeld voor circa $153 (circa €128). Hiermee ligt het bedrag nog steeds aanzienlijk hoger dan de oorspronkelijke $20. Ook Dogecoin (DOGE) presteert enorm. Het is op dit moment de best presterende altcoin van de week, met meer dan +500% aan waarde in slechts 7 dagen tijd. Volgens de oprichter van de altcoin zou de prijs nog kunnen doorstijgen naar $1, een stijging van grofweg nog eens 400%. Het is echter nog niet bekend of de altcoin dit bedrag daadwerkelijk gaat bemachtigen en is hiermee geen handelsadvies. Wil jij toch meer weten hierover? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten