Binance Exchange
Exchange

Reuters ontdekt ‘FTX-achtige’ praktijken bij Binance

Reuters, een internationale nieuwsdienst met meer dan 2.500 journalisten en 600 fotografen in bijna 200 landen, ontdekte dat Binance in de eerste maanden van 2021 voor 400 miljoen dollar aan fondsen van Binance.US naar investeringsfirma Merit Peak stuurde. Opvallend is dat Binance CEO Changpeng Zhao op papier de manager is van Merit Peak. Hebben we hier te maken met een nieuw FTX-achtig schandaal?

FTX-achtige praktijken

Het is je vast niet ontgaan dat FTX het afgelopen jaar failliet ging, omdat het onder andere tegoeden van klanten investeerder via Alameda Research, een handelsfirma van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. Nu blijkt volgens Reuters uit onderzoeksrapporten dat Binance in de eerste drie maanden van 2021 ruim 400 miljoen dollar van Binance.US naar Merit Peak stuurde.

Reuters kon de exacte reden voor die transacties niet ontdekken. Ook is het op dit moment niet duidelijk of het om de tegoeden van klanten gaat. In de gebruikersvoorwaarden van Binance.US staat dat de tegoeden van klanten zijn ondergebracht bij Silvergate en Prime Trust.

Opvallend is dat Prime Trust in diezelfde periode ongeveer 650 miljoen dollar aan kapitaal overmaakt naar het account van Binance.US in dat kwartaal. Het is te hopen dat Binance hier niet met dezelfde praktijken bezig is als FTX, want dat zou een gigantisch drama voor de industrie opleveren.

Geen commentaar

Om de zaak verder te onderzoeken probeerde Reuters contact op te nemen met Binance. Uiteindelijk lukte het Reuters om wat vragen te stellen aan Kimberly Soward, een woordvoerder voor Binance.US, die helaas niet op de specifieke transacties wilde ingaan. Het enige wat ze wilde zeggen was dat Reuters zich hiermee baseerde op “achterhaalde informatie” zonder dat verder uit te leggen.

“Merit Peak handelt niet op het platform van Binance.US en biedt op dat platform ook geen anderen diensten aan. Alleen Binance.US medewerkers hebben toegang tot de bankrekeningen van het handelsplatform”, zo voegt Soward toe.

Wat de zaak helemaal opvallend maakt, is dat de bestuurders van Binance.US zich volgens de informatie van Reuters zorgen maakten over de uitstromen. Zij waren namelijk helemaal niet op de hoogte van deze transacties. Als die informatie klopt, dan kan dit weleens een gigantisch probleem opleveren voor Binance.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken