Newsbit

Bakkt

Revolut brengt Bitcoin naar al zijn 7 miljoen gebruikers

Bakkt

Nu regeringen heel veel geld bijdrukken, heeft Revolut Bitcoin erkend als een alternatief en hiermee zijn crypto aanbod uitgebreid.


Revolut stapt Bitcoin wereld in

de Britse bank Revolut heeft haar aanbod van crypto valuta uitgebreid voor al haar gebruikers. Dit is een alternatief voor de door de overheid gesteunde fiat valuta’s. Regeringen over de hele wereld blijven namelijk enorme hoeveelheden geld in de markt pompen met stimuleringspakketten.
Revolut stelt dat Bitcoin hier een goed alternatief tegen biedt, omdat het een vast aanbod heeft. Revolut verklaarde in een e-mail aan zijn klanten het volgende:

“Tijdens een recente presentatie herinnerde ons hoofd van Crypto, Edward Cooper, ons eraan dat crypto valuta’s tot stand zijn gekomen als alternatief voor echt geld in tijden van quantitative easing en devaluatie van valuta na de financiële crisis van 2018. Gezien de recente economische crisis beginnen we deze verschijnselen nu ook weer te zien.

Verder stond er in de email:

“We waren van plan om dit later dit jaar officieel te maken, maar in het licht van de recente gebeurtenissen hebben we besloten om alle Revolut klanten de mogelijkheid te geven om verschillende manieren van diversificatie te verkennen. Onder meer via crypto.”

Alle Revolut gebruikers kunnen nu de service gebruiken om Bitcoin en andere crypto valuta’s te kopen en verkopen. Deze kunnen ze vervolgens in de app bewaren. De app heeft volgens gegevens van ‘PYMNTS’ al meer dan zeven miljoen gebruikers.


$1 miljoen per seconde

Vorige week onthulden de VS een stimuleringspakket van $2 biljoen om economische ellende te onderdrukken. De Federal Reserve drukt geld met een snelheid van $1 miljoen per seconde. Dat betekent dat Amerika, elke 35 uur, de volledige marktkapalisatie van Bitcoin bijdrukt.

Het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal eindigen. Vorige maand zei de president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, Neel Kashkari, dat de Federal Reserve een oneindig bedrag aan contanten heeft. Alan Silbert, algemeen directeur bij INX vertelde destijds aan Decrypt:

“Ik denk dat zodra het stof is opgetrokken door liquidaties, margestortingen en regelrechte paniek, Bitcoin zijn kracht zal gaan tonen tegen het onbeperkt printen van fiat valuta”,

Er zit een addertje onder het gras

Maar hoewel de crypto uitbreiding van Revolut goed getimed is en ontworpen is om mensen in de crypto community aan te spreken, is niet iedereen even blij met Revolut.

Volgens verschillende Redditors omvat de functie van Revolut meerdere valkuilen. Een Redditor schreef:

“Helaas kun je je crypto niet vanuit het Revolut ecosysteem naar je eigen wallet verplaatsen. De aankondiging is geweldig nieuws, maar streeft het doel niet na om je eigen bank te zijn”.

Ook merken gebruikers op dat Revolut vrij duur is. Je betaald gemiddeld $200 te veel per Bitcoin.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top