revolut
Exchange

Revolut verlaagt crypto-handelskosten in de VS om groei te stimuleren

Revolut, de Britse digitale bank, heeft de tarieven voor klanten in de Verenigde Staten (VS) voor een reeks producten verlaagd.


Revolut kent lastige start

Door de aanpassing van de tarieven, kunnen de Amerikaanse klanten van het fintech-bedrijf nu iedere maand tot $200.000 in crypto verhandelen, zonder dat zij hier enige commissiekosten over hoeven te betalen. Eerder konden Revolut-gebruikers ‘slechts’ $200 per maand verhandelen voordat zij deze transactiekosten moesten betalen.

Andere wijzigingen stellen gebruikers in staat om een ​​bepaald bedrag per maand op te nemen. Ook mogen ze tot 10 internationale overmakingen per maand te verzenden en gratis vijf rekeningen voor hun kinderen opzetten.

Ron Oliveira, CEO van Revolut in de VS, vertelde dat de stap gaat over het lokaal vergroten van de bekendheid van het bedrijf. Revolut werd in maart 2020 gelanceerd in de VS, net toen de coronapandemie toesloeg. De ongelukkige timing belemmerde volgens Oliveira de vroege marketinginspanningen. Oliveira zegt het volgende:

“We maakten een zeer rustige opening mee. Het gaat er nu om waar we vanaf hier naartoe gaan. Wat we hebben ontdekt, is dat we het diepste en breedste aanbod van alle fintechs in de Verenigde Staten hebben.”


Crypto kopen buiten de bank

Revolut werd in 2015 gelanceerd in Londen en begon als een hulpmiddel voor het wisselen van valuta. Het vormt zichzelf nu als een financiële ‘super-app’, die zichtrekeningen, aandelen- en cryptohandel en een reeks andere producten aanbiedt. CNBC heeft onlangs onthuld dat de startup van plan is om de komende maanden aandelenhandel voor Amerikaanse klanten uit te rollen.

Revolut streeft ook naar een bankcharter in de VS. Dit is het van plan is in veel van de markten waarin het actief is. De startup heeft in maart een conceptaanvraag ingediend bij de Federal Deposit Insurance Corporation en het California Department of Financial Protection and Innovation. Oliveira zei het volgende:

“Een deel van ons wereldwijde strategische plan is dat we banklicenties willen hebben in landen waar we al een grote aanwezigheid hebben, of waar we denken dat het voordeel groot is, en dat is in de VS is natuurlijk zo. Een charter zou Revolut in staat stellen om een breder scala aan producten aan te bieden. Het bedrijf is al bezig met het uitrollen van creditcards en ongedekte kredietlijnen in de VS.”

Revolut moet de regelgevers ervan overtuigen dat bank- en cryptoproducten naast elkaar kunnen bestaan ​​binnen dezelfde dienst. Alleen dan kan zijn charterbod succesvol zijn. Oliveira zei het volgende:

“Crypto is een van hun belangrijkste vragen. Nou, ‘hoe wordt er met crypto omgegaan, binnen of buiten de bank?’ Dat is de kernvraag. Is crypto binnen of buiten de bank? Voor ons staat crypto buiten de bank. Hoe het is gestructureerd is dat als je de Revolut-app hebt en je crypto wilt kopen, je niet naar de bank gaat om dat te kopen, je gaat buiten de bank. Je gaat naar een andere entiteit om dat te doen.”

De voorgestelde structuur doet denken aan het model dat is aangenomen door Zopa, de Britse peer-to-peer geldschieter opgericht in 2005. Het bedrijf lanceerde in de zomer van 2020 een bank met een vergunning in het Verenigd Koninkrijk, die het nu naast (maar gesegmenteerd van) haar peer-to-peer kredietverlening runt.