india-crypto
Bitcoin,, Trending

Rijke Indiërs verkiezen Bitcoin boven altcoins

Hele rijke mensen in India investeren meer geld in Bitcoins dan in andere cryptocurrencies, blijkt uit een enquête.

Een opvallend detail uit de enquete is dat digitale valuta’s de op 3 na meest gewilde investering zijn, maar dat de helft van de respondenten niet wist wat cryptocurrencies zijn.


10% van de rijke Indiërs is van plan om in crypto te investeren

10 procent van de ondervraagde ‘super rijke Indiërs’ zei dat ze van plan waren de komende drie jaar in cryptocurrencies te investeren. Dit maakt digitale valuta’s de op 3 na meest favoriete investering. Onroerend goed was, zoals verwacht, de meest populaire investering.

Crypto is dus populair onder de super rijke Indiase investeerders. Toch is het wel opvallend dat bijna de helft van de respondenten aangaf helemaal niets te weten van digitale valuta’s.


Bitcoin meest populair

Van de respondenten die op de hoogte waren van cryptocurrencies, gaf bijna 30 procent aan de voorkeur te geven aan Bitcoin. 9 procent van de ondervraagde gaf de voorkeur aan Ethereum en 7 procent gaf Ripple (XRP) de voorkeur.

De Indiase regering heeft een lastige relatie met cryptocurrencies. Vorige week nog gaf het Indiase Hooggerechtshof de Centrale Bank van India slechts twee weken om een verbod op crypto bedrijven te rechtvaardigen. Dit verbod werd in juli 2018 opgelegd.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?