Bitcoin whale
Altcoin

Grote crypto whales kopen massaal deze Cryptomunt

Als we de data van het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan zijn de rijkste investeerders van de markt (de beruchte whales) op dit moment een op Ethereum gebaseerde altcoin aan het accumuleren. Volgens Santiment bezitten handelaren met tussen de 1.000 en 100.000 tokens van het decentrale orakel-platform Tellor (TRB) nu ongeveer 46 procent van alle tokens van het project.

Zeven weken geleden lag dat getal nog op 31 procent, dus er is een interessante accumulatie-golf gaande onder de whales.

Gigantische koersstijging

Dat rijke investeerders de token opkopen doet ook wat met de koers van het project. Die is namelijk gestegen van 15 dollar in september naar 134 dollar op het moment van schrijven.

“Tellor blijft een sterk presterende kracht binnen de crypto-industrie, door vandaag zelfs boven de 131 dollar uit te springen en de all-time high van mei 2021 te naderen. Hiermee is de munt met 1.025 procent gestegen in 3 maanden tijd en staat het op plek 112 op CoinMarketCap. Wallets met tussen de 1.000 en 100.000 TRB kochten in de afgelopen zeven weken 15 procent van de supply op”, aldus Santiment.

Ook het index-protocol The Graph (GRT) ziet volgens Santiment een verhoogde activiteit als het gaat om kopende whales. Sinds februari mocht het 149 transacties noteren die meer dan 100.000 dollar per stuk waard waren.

“The Graph is bijna verdubbeld sinds 19 oktober en er is veel activiteit onder whales en het creëren van nieuwe adressen”, zo spreken de analisten van Santiment.

Andere munten die momenteel populair zijn volgens Santiment

TRB en GRT zijn op dit moment niet de enige munten die populair zijn volgens Santiment. Op basis van woorden die momenteel trending zijn schuift het ook het in het Midden-Oosten gevestigde Revolution Land van Chain X Game naar voren en komt ook Ordi goed uit de tests.

Ordi is de eerste BRC-20 token op de Bitcoin blockchain, die vanaf nu verhandelbaar is op de grootste cryptobeurs ter wereld, namelijk Binance.

Vergeet echter niet dat altcoins veel risico met zich meebrengen en vaak nog een stuk volatieler zijn dan Bitcoin, dat in vergelijking met meer traditionele financiële assets ook behoorlijk volatiel kan zijn. Wees dus op je hoede met investeringen in dit soort kleine en risicovolle projecten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Ontdek welke cryptomunt 20% stijgt en zijn All Time High bijna doorbreekt
Wat Veroorzaakt de Plotselinge Daling van de Cryptomarkt Vandaag?
Avalanche blijft overeind in rode cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%