ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple advocaat Alderoty haalt uit naar critici

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple Labs al jaren in een hevige juridische strijd verwikkeld is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze week verscheen er vanuit Coindesk een column van Preston Byrne, die daarin duidelijk maakt dat hij een verlies verwacht voor Ripple. Ripple Labs advocaat Stuart Alderoty is daar niet van gediend.

Wat is er aan de hand?

Volgens Byrne kloppen de argumenten van Ripple Labs van geen kant. “Ripple zegt dat er geen sprake was van een investeringscontract tussen Ripple en XRP kopers en dat de tokens voor consumptief gebruik zijn verkocht”, aldus Byrne. De columnist claimt dat dit niet klopt en dat de tokens wel degelijk zijn verkocht op basis van de afspraak dat Ripple Labs zou werken aan toepassingen voor de token, die deze in theorie meer waard kunnen maken.

Dat zou een investeringscontract opleveren, waardoor er sprake is van een security (effect) voor de Amerikaanse wet. Dit betekent dat de XRP token van Ripple Labs fungeert als een soort aandeel en die mag je als bedrijf niet zomaar verkopen. Mocht inderdaad blijken dat de XRP token een effect is voor de Amerikaanse wet, dan kan Ripple Labs boetes verwachten en verdwijnt de token waarschijnlijk linea recta van de beursplatformen.

Alderoty slaat terug

Stuart Alderoty, de advocaat van Ripple Labs, is niet blij met de uitspraken van Byrne. Volgens de jurist is het belangrijk dat mensen de argumenten van zijn partij eerst goed begrijpen, voordat ze deze onderuit proberen te halen. In de laatste officiële reactie van Ripple Labs inzake het juridische gevecht tegen de SEC, laat het bedrijf ook zien dat hun verdediging niet leunt op het bovenstaande argument van Byrne.

Ripple Labs claimt volgens Alderoty helemaal niet dat de token alleen verkocht is voor consumptief gebruik. Zelf vat de advocaat het als volgt samen. Er is als het aan Alderoty ligt geen sprake van een investeringscontract tussen Ripple Labs en XRP holders. Verder kan de SEC, zo is de mening van Alderoty, geen enkel onderdeel van de Howey Test bewijzen. De Howey Test is een test om te bepalen of een financieel object kwalificeert als effect. 

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?