Ripple xrp token
Nieuws, Ripple

Ripple begint opwaartse trend in afwachting van Swell conferentie

Ripple (XRP) boekt vandaag de meeste winst van alle cryptocurrencies. Dit komt waarschijnlijk door de aankomende Swell 2019-conferentie. Vorig jaar boekte XRP vergelijkbare resultaten in de maand voorafgaand aan de conferentie.


Ripple leidt de markt wat betreft winst

Kunnen we eindelijk een positieve kanteling gaan zien voor Ripple? Na veel te hebben geleden in 2019, is de op twee na grootste crypto valuta vandaag de cryptomunt die de meeste winst boekt. De positieve stap komt een maand voor de langverwachte Swell conferentie die zal worden gehouden door Ripple in Singapore.

XRP is ongeveer 6% gestegen ten opzichte van de Bitcoin. De grafiek toont ene bullish divergence die op een een verdere opwaartse trend kan wijzen.

De RSI blijft hoog, wat betekent dat XRP waarschijnlijk moet gaan consolideren voordat er een nieuwe opwaartse beweging plaatsvindt. Ondanks dat ziet de Ripple grafiek er veelbelovend uit. De rally zal een opluchting zijn voor veel XRP investeerders. Ripple investeerders hebben het de afgelopen jaar namelijk zwaar gehad. Lange tijd was XRP namelijk de enige cryptomunt die in het rood stond dit jaar.


Bullish kanteling in afwachting van Swell 2019

Er is gespeculeerd dat de recente opwaartse beweging te wijten is aan de verwachtingen rond de aanstaande Swell conferentie van Ripple. De conferentie vindt plaats van 7 tot 9 november in Singapore en wordt beschouwd als de belangrijkste Ripple conferentie van het jaar.

Vorig jaar diende de Swell conferentie als katalysator voor een belangrijke opwaartse trend. Destijds was het zo dat de XRP steeg van ongeveer $0,42 op 14 oktober naar $0,51 op 13 november. Daarnaast was er ook een andere grote prijsstijging datzelfde jaar in september. De crypto valuta steeg toen van $0,25 op 11 september naar een enorme piek van $0,58 op 21 september.

Dit betekent natuurlijk niet meteen dat het zeker is dat de Ripple koers opnieuw zal stijgen. Echter, gezien het feit dat de crypto valuta momenteel wordt verhandeld voor $0.266 is er aanzienlijke ruimte voor groei. De koers ligt namelijk is ver beneden het punt waar het in 2018 was op dit moment.

Ripple’s XRP is vandaag dus de best presterende grote cryptomunt. Het zou dus kunnen zijn dat de slechte prestaties eindelijk gaan kantelen richting een bullish koersverloop.