Nieuws, Ripple

Ripple (XRP) Slechtst presterende crypto, Binance Coin (BNB) Beste

Het eerste half jaar van 2019 heeft veel goed gedaan voor de cryptomarkt en in het bijzonder voor Binance Coin (BNB). Echter, Ripple’s XRP is één van de slechtst presterende munten.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Binance Coin (BNB) boekt Enorme winst

De op 2 na grootse cryptocurrency ter wereld sloot vorige maand af met een koers van $0,396 dollar, wat een prijsstijging van 12.5% was. Hoewel het een prima winst betekent verbleekt het ten opzichte van andere munten zoals de Binance Coin (BNB) die een winst van 424 procent mee heeft gemaakt.

De Binance Coin is de officiele crypto token van de grootste crypto exchange ter wereld genaamd Binance. De munt wordt veelal gebruikt voor het betalen van trading fees op het platform. De BNB koers steeg op 1 januari van $6,20 dollar naar $32,45 dollar op 30 juni. Hiermee is de Binance Coin de best presterende grote cryptomunt van H1 2019.

Er zijn twee redenen aan te wijzen voor de enorme koersstijging van de Binance Coin. De eerste belangrijke reden is de groeiende handelsactiviteit op crypto exchange Binance. Een andere reden is dat BNB mee heeft geprofiteerd van het nieuwe platform Binance Launchpad, waarvoor deelnemers BNB tokens moesten kopen.

Ondertussen hebben alle top 10 cryptocurrencies, met uitzondering van Tether, grote sprongen gemaakt en beter gepresteerd dan XRP.

 

[table id=40 /]

 

Het ‘saaie’ koersverloop van Ripple is verontrustend

Een andere zeer goed presterende munt is Litecoin (LTC). De munt heeft haar koers het afgelopen half jaar zien stijgen met 301 procent. De LTC prijsstijging is te wijden aan de Litecoin Halving die in augustus plaats gaat vinden.

Ook Bitcoin koers, sprong met 188 procent omhoog en lijkt nog verder te kunnen stijgen. Dit door de geplande BTC halving die in mei 2020 plaats zal vinden en de komende interesse van grote bedrijven en investeerders.

Hoewel de koers stijging van de Bitcoin voor de meeste altcoins goed was, gebeurde er niet veel met Ripple’s XRP. Het ‘saaie’ koersverloop van de munt is verontrustend zeker omdat de munt zo steeds meer terrein verliest op andere top cryptocurrencies.

Ondanks de slechte prestaties verwachten crypto analisten een flinke koersstijging. Echter, wanneer deze er aan zit te komen is lastig te voorspellen. 1 analist gaat zelfs zo ver dat hij voorspelt dat XRP 100 keer meer waard zal worden. Komt er een enorme inhaalslag?