Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple behaalt grootste overwinning ooit in rechtszaak tegen SEC

Ripple heeft gisteren een belangrijke overwinning behaald. De Amerikaanse rechter Analisa Torres heeft namelijk de motie van de SEC, om Ripple’s fair notice verdediging te schrappen verworpen. Na de uitspraak schoot de XRP prijs direct met meer dan 10% omhoog.


Ripple behaalt een zeer belangrijke overwinning

De SEC heeft afgelopen april een motie ingediend om de fair-notice verdediging van Ripple te laten schrappen. Door de fair notice verdediging zal de SEC gedwongen worden informatie vrij te geven over de communicatie van de financiële waakhond sinds 2013. Om even wat duidelijkheid te verschaffen leggen we hieronder uit wat de fair-notice verdediging inhoudt.

De Fair Notice-verdediging richt zich op de vraag of Ripple een eerlijke kennisgeving van de SEC heeft gekregen over de vraag of de verkoop van XRP tokens een illegale verkoop van effecten (security) was. Volgens Ripple wist de SEC allang van het plan van de verkoop en heeft het Ripple nooit tegengehouden. Ze hebben dus nooit een eerlijke kennisgeving van de SEC gekregen dat wat ze deden illegaal was. Pas jaren en jaren later begon de SEC plots een rechtszaak.

De Securities and Exchange Commissie wilde deze verdediging dus tegenhouden, maar daar heeft de rechter nu een stokje voor gestoken. En dat kan wel eens heel positief uitpakken voor Ripple.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De SEC is uit om de rechtszaak te vertragen

In dat geval was de rechtbank er ook van overtuigd dat de SEC op een missie was om vertragingstactieken toe te passen door de tijd, kosten en complexiteit te vergroten voordat de zaak volledig berecht kon worden, vandaar de beslissing om de motie van de SEC af te wijzen.

“De rechtbank zal in dit vroege stadium van de zaak niet concluderen dat de verdediging van Ripple ongeldig is. Dienovereenkomstig wordt de motie van de SEC om Ripple’s fair notice bevestigende verdediging te staken, GEWEIGERD.”

“De uitspraak van vandaag maakt duidelijk dat er een serieuze vraag is of de SEC Ripple ooit een eerlijke kennisgeving heeft gegeven dat de distributie van XRP – sinds 2013 – ooit zou worden verboden onder de effectenwet”. Zo vertelde de algemeen adviseur van Ripple.


XRP prijs stijgt met 15 procent

Direct na het goede nieuws uit de rechtszaak begon de XRP prijs te stijgen. De Ripple koers steeg in enkele uren tijd met meer dan 15 procent. Rond 3 uur ’s nachts bereikte het een hoogtepunt van $0,84. Sindsdien is de prijs weer wat teruggezakt waardoor 1 XRP token op het moment van schrijven ongeveer $0,79 waard is. Dat is toch nog altijd 7 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten