Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple bereikt een recordwaarde van $15 miljard

Ripple kondigde dinsdag aan dat het de aandelen heeft teruggekocht van de investeerders die in december 2019 de Series C-ronde van $200 miljoen financierden. Volgens Ripple wordt het bedrijf nu gewaardeerd op $15 miljard. Dat is een derde meer dan de waardering van $9,8 miljard ten tijde van de Series C.


Waarde van Ripple stijgt

De terugkoop en de waardering zijn opmerkelijk. Dit komt omdat het suggereert dat Ripple optimistisch is over zijn toekomst, ondanks een SEC rechtszaak die het bedrijf eind 2020 op zijn kop zette. De zaak draait om de vraag of Ripple de XRP verkocht aan het publiek als een niet gelicentieerde security.

Volgens een woordvoerder van Ripple kocht het bedrijf de investeerders uit met contant geld. De woordvoerder sprak over Ripple zijn extreem sterke positie in de markt en zei dat Ripple zijn cashflow positief is, het $1 miljard op de bank heeft en een sterke balans heeft.

De investeerders die hun aandelen terugverkochten aan Ripple, zijn onder meer Series C-hoofdinvesteerder Tetragon Financial Group. Zij klaagde Ripple begin 2020 aan in een mislukte poging om zijn investering terug te trekken.

Ripple zag 2021 als het meest succesvolle jaar ooit. Ze zeiden dat het volume van zijn betalingsactiviteiten is verdubbeld in dit jaar. Daarnaast zijn de “on-demand liquiditeit” activiteiten zijn uitgebreid naar 22 markten ten opzichte van de drie markten die het in 2020 bediende.


Wil jij XRP verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


XRP als een overbruggingsvaluta

Ripple, opgericht in 2011, is vooral bekend vanwege het bezit van de crypto valuta XRP, die het al jaren verkoopt om zijn activiteiten te financieren.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf meerdere malen geprobeerd XRP te bestempelen als een “overbruggingsvaluta”. De XRP token moet internationale transacties vergemakkelijken door software aan banken en geldmarkten te leveren. Sceptici zeggen echter dat Ripple nog altijd het meeste geld dat het bezit verdiend heeft met onrechtmatige XRP verkopen.

De SEC herhaalde dit in haar rechtszaak en als reactie op de rechtszaak zakte de Ripple koers. Bovendien stopten verschillende exchanges met het aanbieden van de valuta aan klanten.

In reactie op de rechtszaak heeft Ripple een agressieve verdediging opgezet. Daarbij heeft het de SEC beschuldigd van hypocrisie door te verklaren dat de valuta van Ethereum geen security is. XRP is dat volgens hen wel.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten