Central Bank Digital Currency (CBDC)
Blockchain, Ripple

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s

Ripple heeft zijn steun voor digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) verdubbeld door een uitgebreide whitepaper vrij te geven. Het 23 pagina’s tellende document, dat op 14 december is gepubliceerd, belicht de basisprincipes, aantrekkelijkheid, risico’s, en de uitdagingen van CBDC’s.

Cruciale rol in bevorderen van financiële inclusie

Volgens de whitepaper spelen CBDC’s een cruciale rol in het bevorderen van financiële inclusie, het stroomlijnen van grensoverschrijdende betalingen, en het versterken van de controle op monetair beleid. Ripple benadrukt het belang van tokenisatie van activa en de transformatie van tastbare activa in digitale tokens op de blockchain.

Echter, de whitepaper benoemt ook diverse hindernissen voor de adoptie van CBDC’s, zoals het gebrek aan een uniform, wereldwijd regelgevend kader en uitdagingen rondom privacy, veiligheid, en digitale identiteitsverificatie. Desondanks meent Ripple dat deze problemen overwonnen kunnen worden.

De whitepaper sluit af met de voorspelling dat CBDC’s een opwindende toekomst hebben, met een geschatte circulatie van 5 biljoen dollar in de komende tien jaar in de grote economieën.

Aanzienlijke betrokkenheid bij wereldwijde CBDC-projecten

Ripple’s betrokkenheid bij wereldwijde CBDC-projecten is aanzienlijk. Het bedrijf werkt samen met centrale banken in Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hong Kong en heeft interacties met meer dan twintig centrale banken over de hele wereld.

James Wallis, vice-president van Ripple, heeft in november reeds zijn optimisme uitgesproken over de rol van CBDC’s. Hij stelt dat deze digitale valuta’s kosteneffectieve financiële diensten kunnen bieden en nieuwe mogelijkheden voor kredietverlening openen, zelfs voor degenen die geen eerdere relatie met financiële instellingen hadden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC