Nieuws, Stablecoin

Ripple CEO: Libra wordt niet uitgebracht vóór 2023

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, denkt dat Facebook haar digitale valuta genaamd ‘Libra’ niet voor 2023 zal uitbrengen.


Libra loopt vertraging op door grote zorgen overheden

Op 7 oktober werd de CEO van Ripple geïnterviewd door het nieuwsplatform ‘Fortune‘. In dit interview vertelde Brad Garlinghouse dat de regulatie druk het Libra project flink zal uitstellen. Hij verklaarde:

“Ik wed dat Libra … laten we zeggen, tegen het einde van 2022, nog steeds niet gelanceerd is.”

Garlinghouse vertelt in het interview over de problemen die overheden hebben met de plannen van Facebook.

Zoals Newsbit eerder meldde, is de Duitse minister van Financiën zeer bezorgd over de digitale munt van Facebook. De minister zei onlangs dat het uitgeven van geld in handen van de staat moet blijven. Ook Frankrijk heeft zijn zorgen geuit. De Franse minister van Financiën heeft zelfs gezegd dat Europa moet overwegen om zijn eigen ‘digitale valuta’ te maken. Dit om de Libra-munt van Facebook concurrentie te kunnen bieden.


Facebook heeft de schijn tegen

In het interview vertelt Ripple-CEO Garlinghouse dat het Libra-project de schijn tegen heeft omdat het van Facebook is. Hij zegt hierover het volgende:

“Ik denk dat het project beter ontvangen zou zijn als het niet van Facebook was geweest.”

Hij vertelt dat Facebook de al schijn tegen heeft door het privacy-schandaal en dat regelgevers Libra waarschijnlijk als een Facebook-project zien. De opmerkingen van Garlinghouse komen vlak na een pittige week voor de Libra Association. Op vrijdag trok PayPal, één van de grootste geldschieters, zich helemaal terug uit het project.