Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CEO: “Rusland kan crypto niet gebruiken om sancties te ontwijken”

Velen hebben gesuggereerd dat Rusland wellicht cryptocurrencies kan gaan gebruiken om de strenge sancties van het westen te omzeilen. Zeker nu ze van het SWIFT netwerk afgehaald zijn zou dit wellicht een goede optie zijn. Volgens de CEO van Ripple is dit echter niet mogelijk.


Het is onmogelijk voor Rusland om sancties te ontwijken met crypto

Brad Garlinghouse, de CEO en mede-oprichter van Ripple, weerlegde beweringen dat Rusland cryptocurrencies zou kunnen gebruiken om sancties te omzeilen en merkte op dat het land de digitale valuta’s niet kan gebruiken om wereldwijde sancties te omzeilen.

Garlinghouse vertelde over de procedures voor het runnen van een crypto exchange en merkte op dat de wereldwijde crypto-handelsplatforms afhankelijk zijn van verschillende bankpartners. De exchanges en hun bankpartners kunnen hun licenties verliezen wanneer ze een op de zwarte lijst geplaatst land of persoon hun platform laten gebruiken om sancties te omzeilen. Garlinghouse vertelde dat exchanges strenge maatregelen hebben getroffen om te voldoen aan de eisen van de EU en de Verenigde Staten.

“Om crypto naar fiat om te zetten, vertrouwen exchanges op bankpartners die hun licenties kunnen verliezen als iemand op de zwarte-lijst er doorheen kan glippen. Om precies dit te voorkomen, is er een extreem streng KYC/AML-beleid.

RippleNet, bijvoorbeeld, is altijd geweest – en blijft vandaag – toegewijd om NIET samen te werken met gesanctioneerde banken of landen die beperkte tegenpartijen zijn. Ripple en onze klanten ondersteunen en handhaven OFAC-wetten en KYC/AML”, voegt Garlinghouse toe.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


“Het is schadelijk dat cryptowereld afgeschilderd wordt als omweg om sancties te ontwijken”

De opmerkingen van Garlinghouse komen overeen met die van Asheesh Birla, de algemeen directeur van Ripple. Ook hij gaf verschillende redenen waarom het voor Rusland onmogelijk is crypto te gebruiken om deze financiële beperkingen te omzeilen, inclusief het feit dat cryptotransacties beter traceerbaar worden door de overheid en software.

Asheesh vertelt ook dat hij het jammer vindt dat een aantal analisten de cryptowereld af proberen te schilderen als een soort ‘omweg’ om sancties te ontwijken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten