garlinghouse
Ripple

Ripple CEO voorspelt XRP koers van $1 door groeiende cryptomarkt

Volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, kan de prijs van XRP de komende maanden aanzienlijk stijgen. In een interview met CNBC in april verklaarde Garlinghouse dat hij verwacht dat de totale marktwaarde van de cryptomarkt zal groeien tot boven de $5 biljoen. Dit zou bijna een verdubbeling zijn ten opzichte van de huidige marktwaarde van $2,78 biljoen.

Garlinghouse voorziet een explosieve groei van de wereldwijde cryptomarkt in de komende jaren. Hij gelooft dat macro-economische trends en institutionele betrokkenheid grote hoeveelheden geld naar de cryptomarkt zullen trekken.

Een voorbeeld hiervan is het succes van de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF), die in januari van dit jaar werd gelanceerd. De BTC-prijs steeg hierdoor aanzienlijk en bereikte zelfs een nieuwe recordhoogte. Investeerders hopen dat een soortgelijk ETF voor XRP gelanceerd kan worden, wat miljarden dollars aan kapitaal zou kunnen aantrekken.

“Ik ben al lange tijd actief in deze branche en heb deze trends zien komen en gaan. Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat de macrotrends, zoals de ETF’s, voor het eerst echt institutioneel geld zullen aandrijven,” aldus Garlinghouse in het interview met CNBC.

Een XRP koers van 1 dollar

De instroom van kapitaal in de cryptomarkt kan volgens Garlinghouse de totale marktwaarde van de cryptomarkt verdubbelen, wat op zijn beurt zou leiden tot prijsstijgingen van altcoins zoals XRP.

Garlinghouse verwacht dat een verdubbeling van de cryptomarkt waarschijnlijk ook een verdubbeling van de XRP-prijs zal veroorzaken, wat zou resulteren in een koers van boven de $1. Hierdoor zou de marktkapitalisatie van de populaire altcoin stijgen van ongeveer $29 miljard naar $58 miljard.

Hoewel een $1 XRP koers geen gekke prijsverwachting is worstelt de altcoin al een tijdje met zijn prijsontwikkeling. De munt beweegt al meerdere weken onder de prijsgrens van $0,55 en is meerdere malen gefaald om boven deze weerstand te klimmen. Tegelijkertijd weet de altcoin sterke steun te vinden op de $0,50 prijsgrens, wat voorkomt dat de koers verder daalt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken