Nieuws, Trending

Ripple en de nationale bank van Koeweit gaan samenwerkenDe Nationale Bank van Koeweit (afgekort NBK) is op zoek naar snellere grensoverschrijdende geldoverschrijvingen. Hierdoor is het samen met Ripple (XRP) gaan samenwerken om dit mogelijk te maken. Dit maakt het bedrijf bekend via een persbericht.  


Nationale Bank van Koeweit (NBK)

De NBK is opgericht in 1952 en is momenteel de grootste financiële instelling in termen van activa in Koeweit. De NBK beheert meer dan €75 miljard aan activa in zijn totaliteit.


NBK Direct Remit

De nieuwe dienst van de bank zal volgens de post “Direct Remit” gaan heten, dat mogelijk wordt gemaakt door het betalingsnetwerk van Ripple.

De test wordt eerst uitgevoerd in Jordanië. Wanneer deze met succes is afgerond zullen meerdere landen volgen. Op dit moment is NBK al actief in Amerika (New York), Bahrein, China, Italië, het Verenigd Koninkrijk (VK), Libanon, Jordanië, Singapore, Irak, Turkije en Saoedi-Arabië.Vergoeding

Om dit platform mogelijk te maken vraagt de NBK een vergoeding van 1 Koeweitse Dinar (€2.9) tot 5 Koeweitse Dinar (€14.5) per transactie, afhankelijk of de gebruiker klant is bij de bank of van een andere bank gebruik maakt.