Ripple Nieuws

Ripple en SEC vragen rechter om zo snel mogelijk uitspraak te doen

Zowel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission als Ripple Labs hebben de rechter gevraagd om zo snel mogelijk een uitspraak te doen over de vraag of de XRP verkopen Ripple in strijd zij met de Amerikaanse effectenwetten.

SEC en Ripple roepen rechter op om uitspraak te doen

In afzonderlijke moties, die op 17 september door Ripple en de SEC zijn ingediend, hebben beide partijen het gerechtshof van New York verzocht voor een motie voor een kort geding (summary judgement). Moties voor een kort geding worden voorgelegd aan een rechtbank wanneer een betrokken partij van mening is dat er voldoende bewijs voorhanden is om een uitspraak te doen zonder dat een proces nodig is.

Beide partijen hebben rechter Analisa Torres opgeroepen om onmiddellijk een uitspraak te doen over de vraag of de XRP-verkopen van Ripple in strijd zijn met de Amerikaanse effectenwetten. Ripple heeft betoogd dat de SEC geen antwoorden meer heeft om te bewijzen dat XRP-verkopen een “investeringscontract” vormden, terwijl de SEC vasthoudt aan zijn overtuiging dat dit wel het geval is.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zei in een Twitter-bericht dat het betoog van de SEC duidelijk maakten dat de waakhond “niet geïnteresseerd is in het toepassen van de wet”.

“Ze willen de wet veranderen in een ongeoorloofde poging om hun jurisdictie uit te breiden tot ver buiten de autoriteit die hun door het Congres is verleend”, zei hij.

Ripple heeft een sterk punt

Ondertussen merkte de advocaat van Ripple op dat “na twee jaar procesvoering” de SEC geen contract voor investeringen kan identificeren en niet kan voldoen aan een enkel punt van de Howey-test van het Hooggerechtshof.

In zijn motie voor een kort geding beweerde Ripple dat de zaak van de SEC “komt neer op een ongeoorloofde openlijke bewering van jurisdictie over elke overdracht van een actief.”

Ripple zegt ook dat de SEC niet kan vaststellen dat houders van XRP-tokens geen “winst kunnen verwachten” op basis van de inspanningen van Ripple, aangezien er geen contractverplichtingen waren tussen Ripple- en XRP-tokenhouders.

Aan de andere kant zegt de SEC dat er wel degelijk een “beleggingscontract” kan zijn zonder een contract, rechten die aan de koper zijn verleend en zonder enige verplichtingen jegens de uitgevende instelling.

Echter Ripple zei in zijn motie “dat dit niet de wet is en de wet ook niet zo zou moeten zijn”, want zonder deze essentiële kenmerken is er niets waarop de Howey-test verstandig kan worden toegepast.”

Volges verschillende advocaten heeft Ripple hier een sterk punt. De Howey-test zou wel eens de doorslag kunnen geven in de rechtszaak.

De XRP koers is de afgelopen dagen naar hoogtepunten gestegen die sinds juli niet meer werden gezien. De prijs bereikte gisteren een hoogtepunt van bijna $0,40. De koers is sindsdien echter weer wat teruggezakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ripple token rond de $0,35.

Ripple nieuws

Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen
Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC
Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten