Ripple Nieuws

Ripple fans protesteren bij het hoofdkantoor van de SEC

XRP-investeerders verzamelden zich onlangs bij het hoofdkwartier van de SEC en dwongen hen te stoppen met het lastigvallen van Ripple.


De rechtszaak

Na petities, een online campagne en zelfs een pump-en-dump blijft de XRP community pal achter Ripple staan. Vrijdag gingen een aantal van hen zelfs zo ver dat ze gingen protesteren bij het hoofdkwartier van de SEC. Ze riepen de SEC op om “de oorlog tegen crypto valuta te stoppen”.

Al meer dan een half jaar is Ripple verwikkeld in een juridische strijd met de SEC. De SEC beweert dat XRP’s securities zijn. De rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen, heeft enorme gevolgen gehad.

Om te beginnen zorgde de zaak ervoor dat een aantal crypto exchanges de XRP-token schrapte. Deze exchanges waren voornamelijk gevestigd in de VS. Dit veroorzaakte destijds enorm veel paniek. De koers crashte zelfs tot een dieptepunt van $0,19. Sindsdien is de prijs weer opgekrabbeld, maar toch heeft de rechtszaak ervoor gezorgd dat de token de afgelopen maanden grotendeels achter is gebleven ten opzichte van zijn concurrenten.

Ripple heeft door de rechtszaak ook moeite gehad om nieuwe deals te sluiten met strategische partners die de acceptatie van XRP zouden kunnen stimuleren. Alles is op dit moment gericht op het winnen van de rechtszaak. Het lijkt er op dat pas na het afhandelen van de rechtszaak Ripple weer verder kan.


XRP investeerders organiseren een protest

Deze zaak en recente ontwikkelingen in de industrie hebben geleid tot discussies over het gebrek aan crypto regelgeving. Dit is ook waarom een groot deel van de crypto wereld de rechtszaak tegen de SEC gezien wordt als aanval op de crypto wereld.

Voor een aantal investeerders is de maat vol. Ze vertellen dat de SEC de belangen van individuele investeerders niet behartigt maar juist schaadt. Daarom organiseerde ze een protest bij het hoofdkantoor van de financiële waakhond. Op de borden die ze meedroegen stonden leuzen als: stop crypto-hypocrisie’, ‘crypto valuta is geen misdaad’, ‘XRP is geen security’ en ‘XRP 4-life’.

Ondanks dat het misschien een klein groepje lijkt laten de protesten zien dat de Ripple community strijdbaar is en volledig achter het bedrijf blijft staan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten