Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple gaat samenwerken met Qatar National Bank

Ripple is een samenwerking aangegaan met de grote financiële instelling in Qatar om er een nieuwe overmakingsservice voor te lanceren.


Ripple bundelt krachten met QNB

De nationale bank van Qatar is de grootste bankinstelling in Afrika en de MENA-regio. Het gaat nu samenwerken met Ripple omdat het van plan is een wereldwijde strategie te implementeren voor het verbeteren van transnationale betalingen. Het wil een nieuw overmakingsplatform lanceren dat is gebouwd op basis van Ripple-technologie.

Beide partijen hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat QNB RippleNet zal testen met QNB Finansbank in Turkije. Daarna zal een groepsuitrol plaatsvinden om bijna realtime overmakingen en betalingen voor QNB-klanten in tal van landen te bieden. Later zal het de Ripple-technologie toevoegen aan andere overmakingsdiensten.


Aanbieden van beste innovatie

Volgens Heba Al Tamimi van QNB, hoofd van Group Retail Banking, streeft de bank er altijd naar om haar klanten de beste innovatie te bieden. Deze deal met Ripple is een nieuwe innovatieve stap die QNB neemt om haar klanten de beste producten aan te bieden.

Volgens de directeur van regio’s Zuid-Azië en MENA, Navin Gupta, is deze samenwerking voor Ripple een kans om innovatie in de banksector uit te breiden. Zo kan het transnationale overmakingen voor gebruikers wereldwijd verbeteren. QNB is via haar netwerk van dochterondernemingen actief in meer dan 30 landen op drie continenten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten