Ripple Nieuws

Ripple gaat samenwerking aan met Nelnet voor groene energie

Ripple heeft onlangs aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Nelnet Renewable Energy. Ze hebben gezamenlijk $44 miljoen geïnvesteerd om schone energie op te wekken.


Samenwerking met Nelnet om CO2-uitstoot te verminderen

Volgens het officiële persbericht financierde Ripple het grootste deel van de laatste gezamenlijke investering. De investering zal zonne-energieprojecten in de hele VS financieren ter ondersteuning van de overgang naar een schonere en stabiele energietoekomst.

In de recente aankondiging vermeldde Nelnet dat de zonne-energieprojecten naar schatting meer dan 1,5 miljoen ton koolstofdioxide in 35 jaar zullen compenseren. Ripple maakt bovendien deel uit van het cryptoklimaatakkoord.

Ripple vormde in 2021 verschillende partnerschappen om een koolstofneutrale toekomst voor wereldwijde financiering mogelijk te maken. Vorig jaar werkte het bedrijf samen met Energy Web en het Rocky Mountain Institute om de XRP Ledger koolstofarm te maken. In een reactie op de recente aankondiging zei Ken Weber, Head of Social Impact bij Ripple, het volgende:

“Het garanderen van een toekomst met schone energie is een belangrijke prioriteit in elke sector. Niet alleen om toekomstige economische groei te stimuleren, maar ook om een duurzamere wereld te verzekeren. Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain blijft groeien, is het duidelijk dat de technologie onze toekomstige financiële systemen zal ondersteunen. We zijn verheugd om met Nelnet samen te werken terwijl we onze toewijding nastreven om de CO2-voetafdruk van financiële diensten wereldwijd te verminderen en de belofte van de koolstofnegatieve cryptocurrency-industrie waar te maken.”


Ripple tegen 2030 CO2-neutraal

In september 2021 introduceerde Ripple een fonds van $250 miljoen om NFT’s op de XRP Ledger te ondersteunen. In dezelfde maand kondigde het blockchain-bedrijf een samenwerking aan met de centrale bank van Bhutan.

Ripple heeft dus inmiddels verschillende initiatieven genomen om de CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien heeft het bedrijf een toezegging gedaan om tegen 2030 of eerder CO2-neutraal te worden. Scott Gubbels, Executive Director of Nelnet Renewable Energy, zei het volgende:

“We zijn verheugd om een beleggersplatform te hebben dat ons in staat stelt om samen te werken met investeerders zoals Ripple om onze inspanningen voor het bevorderen van de opwekking van schone energie in de VS voort te zetten.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten