Nieuws, Ripple, Trending

Ripple-handelaar zegt dat XRP 20% kan dalen door manipulatiemarkt

De momenteel op één na hoogst gewaardeerde altcoin XRP, heeft nieuwe claims ontvangen dat de prijs kunstmatig hoog wordt gehouden. Dit wordt geclaimd door een bekende cryptocurrency-handelaar.


Beschuldigingen

Door middel van het sociale media platform Twitter deelt Peter Brandt meerdere tweets. In een aantal van deze tweets beschuldigd hij de emittent en tevens grootste houder van XRP-tokens van prijsmanipulatie.


Handmatige interventie

Gedurende de afgelopen anderhalve jaar is het XRP-niveau gedaald naar het laagste niveau tegenover de Bitcoin (BTC).

Brandt ziet het huidige niveau van iets boven de $0.26 als resultaat van een handmatige interventie, oftewel prijsmanipulatie. Volgens Brandt is dit een erg risicovol plan. Mocht dit mislukken, dan zou de waarde van XRP met nog eens met 20% kunnen dalen. Dit benoemd hij dan ook sterk in zijn tweet.

In een andere tweet deelde hij dat het grafiekpatroon volgens hem aanduidt dat door middel van distributie van XRP de prijs kunstmatig rond hetzelfde punt is gehouden. Mocht deze ondersteuning het echter begeven, dan zal Ripple moeten dumpen. Dit is dan ook niet iets wat je perse wil.


Rechtzaak

Onlangs werd al bekend dat Ripple mogelijk een rechtzaak tegemoet staat. Dit nadat XRP investeerder Bradley Sostack een aanklacht tegen het bedrijf heeft ingediend die momenteel nog wordt onderzocht. De uitslag hiervan is vanwege het feit dat deze case nog loopt nog niet bekend.