Ripple heeft meeste baat bij succes XRP, aldus Ripple

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwerpt de beschuldigingen dat het bedrijf de prijs van XRP gisteren heeft gemanipuleerd.


CNN Interview

Dit werd duidelijk in een interview tussen Julia Chatterley van de CNN en Brad Garlinghouse van Ripple. In dit interview werden een aantal onderwerpen besproken, zoals de manieren waarop cryptocurrencies een kunnen worden ingezet. Ook werd besproken of Ripple actief zijn XPR op de markt dumpt, zoals in de afgelopen weken meerdere keren werd beweerd door de XRP-community. De community ging zelfs zo ver dat het bedreigingen rond stuurde met een zogenoemde takeover.

Garlinghouse zag deze ‘takeover’ echter anders, zo is Ripple volgens hem namelijk de grootste eigenaar en is het bedrijf de meest geïntereseerde partij in het succes van het XRP-systeem. Het dumpen van XRP-tokens op de markt is hierbij niet in hun beste belang.

Ripple is naar eigen zeggen geïnteresseerd in een gezond en succesvol ecosysteem voor de XRP. Het dumpen van XRP zou het bedrijf dan ook nooit doen, aldus Brad Garlinghouse.


Mensen zullen blijven speculeren

Nadat Garlinghouse enige tijd heeft genomen om uit te leggen wat Ripple nou precies is en hoe het te werk gaat legde hij uit dat mensen altijd zullen blijven speculeren over verschillende activaklassen. Wat echter belangrijker is voor de langertermijnwaarde van elk digitaal activum, is afkomstig vanuit de kernactiviteiten van deze activa’s. Garlinghouse wijst hierbij op het feit dat XRP-transacties ongeveer 1000 keer sneller zijn dan Bitcoin-transacties én ongeveer 1000 keer zo goedkoop.

De Bitcoin zal volgens Garlinghouse dan, hoe het momenteel geïmplementeerd is, ook geen geweldige betalingsoplossing. Dit vanwege het feit dat een BTC-transactie gemiddeld 12 minuten in beslag neemt en meer dan $1 kost om uit te voeren. Volgens Garlinghouse heeft de Bitcoin echter wel een echt nut om een winkel van waarde te zijn. Een soort van digitaal goud. Als het op betalingen uitkomt is XRP echter een betere oplossing, aldus Garlinghouse.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken