Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple helpt Engeland bij ontwikkelen digitale pond

Ripple heeft een samenwerking aangekondigd met de Digital Pound Foundation voor het creëren van een digitale valuta in het Verenigd Koninkrijk. De Foundation is een non-profitorganisatie die zich richt op de ontwikkeling en implementatie van een digitale pond.


De kracht van Ripple

Susan Friedman, vertegenwoordiger van Ripple reageerde verheugd op de samenwerking. Ze schreef:

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan deze nieuwe vorm van geld om een ​​innovatieve, inclusieve digitale economie te ondersteunen.”

Volgens Ripple is zijn deelname aan de Foundation een ander voorbeeld van de kracht van het bedrijf. Ripple werkt samen met centrale banken over de hele wereld om technische kwesties met betrekking tot digitale valuta’s van centrale banken te ontwikkelen.

Op dit moment onderzoekt bijna 80% van de wereldwijde centrale banken de mogelijkheid van een digitale valuta. In juni van dit jaar bracht de Bank of England (BoE) een diepgaand discussiedocument uit over digitale valuta’s van centrale banken. Het bevatte vragen over de mogelijke door de overheid uitgegeven digitale valuta, implementatie en regelgeving.

Kort na de publicatie van deze documenten zei de gouverneur van de Bank of England dat hij gelooft dat digitale valuta’s een nieuw tijdperk kunnen inluiden. “Als dit gebeurt, zal het een van de meest fundamentele innovaties in de geschiedenis van het centrale bankwezen zijn”, zei hij.


Digitale valuta’s: Goed of Slecht nieuws?

De samenwerking van Ripple met de Digital Pound Foundation komt slechts een maand nadat het een samenwerking met de Royal Monetary Authority van Bhutan heeft onthuld. Het land wil zijn eigen Bhutanese digitale valuta ontwikkelen met Ripple’s grootboek als basis.

Hoewel veel analisten denken dat deze nieuwe gecentraliseerde digitale valuta de crypto-wereld zullen aanvullen, hebben anderen hun twijfels. Klokkenluider Edward Snowden vreest dat digitale valuta’s van Centrale Banken zullen leiden tot ‘vernietiging’ van spaargelden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten