Ripple Nieuws

Ripple houdt de SEC tegen toegang te krijgen tot zijn juridische zorgen over XRP

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dacht dat wanneer het Ripple’s zorgen over XRP zou weten, het haar positie in de rechtszaak zou verbeteren.


SEC krijgt geen toegang tot de opgevraagde documenten

Ripple heeft de Amerikaanse SEC nu echter verhinderd in het verkrijgen van toegang tot gegevens van juridisch advies dat Ripple heeft gevraagd of ontvangen over de status van XRP als security. Op 7 mei 2021 vroeg de SEC aan rechter Netburn om Ripple te bevelen documenten met juridisch advies te verstrekken. In de documenten zou staan of de massale verkoop van XRP in overeenstemming is met de federale securities wetten.

“Ripple beweert dat de door de SEC opgevraagde communicatie wordt beschermd door het privilege van advocaat en cliënt, waarvan geen afstand van wordt gedaan.”

Sarah Netburn

Reactie op genomen beslissing rechter

Jeremy Hogan, een partner bij advocatenkantoor Hogan & Hogan heeft de zaak op de voet gevolgd. Hij tweette het volgende over de beslissing van vandaag:

”De beslissing is erg belangrijk omdat de rechter stelt dat de subjectieve overtuigingen van Ripple’s XRP NIET relevant zijn voor de Fair Notice-verdediging. Hierdoor wordt de weg geblokkeerd die de SEC wilde gebruiken om de verdediging te bestrijden.”

Jeremy Hogan

Rechter Netburn zei echter dat haar conclusie alleen betrekking heeft op deze specifieke kwestie:

“De rechtbank neemt geen standpunt in over de vraag of de door Ripple gepleitte verdediging waarneembaar is of dat het verdienstelijk zal blijken te zijn.”

Sarah Netburn

Ripple heeft rechter Netburn gevraagd om de SEC te gelasten interne memo’s over cryptocurrencies vrij te geven. Haar advocaten waren van mening dat het voordelig zou zijn om te weten of de SEC bevooroordeeld was tegen XRP. Rechter Netburn heeft dit verzoek “grotendeels” ingewilligd.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten