Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Ripple investeerders hebben gemiddeld rond $1,38 gekocht

Volgens de onderzoeks van Messari betaalden XRP tokenhouders gemiddeld zeven keer de huidige prijs.


XRP investeerders ‘diep in het rood’

De meeste XRP-investeerders “staan diep in het rood” volgens crypto-analist Ryan Watkins van Messari. Hierbij gebruikt hij de gerealiseerde kapitalisatie als metriek.

Watkins beweerde in een tweet van 16 juni dat “XRP’s totale geschatte kostenbasis $1,38 is“. Dit baseert hij op de gerealiseerde kapitalisatie van de cryptocurrency. Aangezien de huidige waarde van XRP $0,19 is, zou dit betekenen dat tokenhouders gemiddeld meer dan zeven keer de prijs betalen.

De kapitalisatie van een token is een metriek die is gemaakt door de crypto-analysesite Coin Metrics. Het wordt berekend door elke leveringseenheid te waarderen tegen de prijs die het voor het laatst op zijn blockchain heeft verplaatst. Volgens Watkins kan de metriek worden gebruikt als een “schatting van de totale kostenbasis van een cryptoasset”.

“De metriek is bedoeld om de gerealiseerde kapitalisatie te presenteren in een meer bekend formaat, per munt.” zei Watkins in een vervolg tweet.


Gerealiseerde kapitalisatie van XRP

Met behulp van deze gegevens berekende Messari dat de gerealiseerde kapitalisatie van XRP op ongeveer $43,25 miljard ligt. Deze was bepaald door de totale waarde van XRP in omloop te vermenigvuldigen met de marktkosten van elk token.

Bron: Ryan Watkins, Messari

De crypto-analist legde uit dat de atypische metriek wel een paar nadelen heeft:

“Noch de gerealiseerde kpitalisatie, noch de afgeleide geschatte kostenbasis zijn perfect. Er is ook geen garantie dat het beleggersbestand van een crypto-activa zich op een bepaalde manier zal gedragen, afhankelijk van de geschatte kostenbasis. Voor zover deze schattingen over het algemeen juist zijn, bieden ze interessante inzichten in hoe beleggers zich kunnen gedragen.”

“Ondanks dat XRP op slechts 2,1% van zijn handelsdagen boven $1,00 is gekomen, is de totale geschatte kostenbasis van XRP $1,38”, zei Watkins op Twitter. “Dit suggereert dat de meeste XRP-investeerders diep in het rood staan.”

Bron: Ryan Watkins, Messari

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De slechte prestaties van Ripple in 2020

Ripple presteert de laatste jaren erg slecht en ook dit weer kunnen investeerders niet gelukkig zijn met hun XRP tokens. In mei had Tether (USDT) XRP ingehaald om de op twee na grootste cryptocurrency te worden volgens marktkapitalisatie. Daarbij noemde Messari het token in april ‘het slechtst presterende crypto-activum in de top 25 munten per marktkapitalisatie voor Q1 2020’.