Ripple, xrp, coin
Ripple

Ripple koers stijgt met 11 procent – Dit is wat je kunt verwachten

Ripple’s XRP token is begonnen aan een flinke koersstijging. De prijs heeft de belangrijke weerstand van $0,350 doorbroken en de token probeert nu het grote weerstandsniveau van $0,380 te doorbreken.

Gaat de XRP koers verder stijgen?

Eerder deze week had de XRP koers het zwaar te verduren. De prijs van de token daalde na aanleiding van het FTX drama met meer dan 25 procent tot een dieptepunt van $0,320. Even leek de prijs zelfs nog verder te zakken, maar dit niveau bleek sterk ondersteund te worden.

Direct na het bereiken van dit dieptepunt begon de Ripple koers dan ook weer hard te stijgen. De prijs klom met meer dan 15 procent en wist het belangrijke $0,350 dollar niveau te overwinnen. Op dit moment probeert de XRP token dus zelfs het $0,380 weerstandsniveau aan te vallen. $0,38 is een cruciaal niveau die doorbroken moet worden. Alleen dan kan de rally zich voortzetten. Als dat niet lukt lijkt een flinke correctie een logisch vooruitzicht.

Echter, een succesvolle doorbraak boven de weerstandsniveaus van $0,380 zou een nieuwe grote koersstijging kunnen veroorzaken. De volgende belangrijke weerstand ligt dan in de buurt van het niveau van $0,415.

XRP koers stijgt 15 nov
XRP koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Let wel, zoals we eerder in dit artikel schreven is de kans op een terugval aanwezig als XRP niet boven het $0,380 – $0,385 niveau weet te blijven. Een eerste ondersteuning ligt dan rond het $0,365 niveau. De volgende grote ondersteuning ligt in de buurt van $0,342. Als ook dit niveau wordt verloren zou de prijs zelfs kunnen dalen tot de ondersteuning van $0,320.

Ripple nieuws

SEC beschouwt Ripple’s stablecoin als niet-geregistreerd cryptoactief
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Afronding Ripple rechtszaak ‘dichterbij dan ooit’ na nieuwe indiening
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken