Ripple

Ripple koers Stijgt na aankondigen van nieuw partnerschap

De Ripple koers stijgt al voor de vijfde dag op rij. De XRP prijs is in de afgelopen 24 uur zelfs met meer dan 11 procent gestegen en heeft voor het eerst sinds 11 oktober 2019 de $0,28 grens getest.

De prijsstijging werd veroorzaakt door een gestage stroom van positief fundamenteel nieuws, inclusief een nieuw handelspaar op BitMEX en een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Ripple en Intermex.


De samenwerking tussen Ripple en Intermex

International Money Express, oftewel Intermex, is een wereldwijd geldovermakingsbedrijf dat zich vooral richt op Latijns-Amerikaanse en Caribische landen. Het bedrijf gaat nu samenwerken met RippleNet om de technologie van de cryptogigant te gebruiken voor snellere en transparantere grensoverschrijdende betalingen tussen Amerika en Mexico. Ripple kondigde het partnerschap aan en schreef op Twitter:

“In een belangrijke stap in het veranderen van de trage en dure grensoverschrijdende betalingen van vandaag, zijn we verheugd om een nieuw partnerschap met IntermexWire te delen. “

Volgens het officiële persbericht is Intermex één van de grootste geldovermakingsbedrijven in de VS. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 30 miljoen transacties tussen Amerika en Mexico. Dankzij de technologie van Ripple kan het bedrijf de kosten verlagen en de klantervaring verbeteren. Er wordt enorm veel geld overgemaakt tussen Amerika en Mexico. In 2019 vloog er namelijk zo’n $36 miljard dollar over de grens.


Technische analyse Ripple (XRP)

Dat de prijsstijging puur veroorzaakt is door het fundamentele nieuws is onwaarschijnlijk. Daarom analyseren we in dit bericht ook de XRP grafiek. Als we met een langetermijnperspectief kijken dan zien we dat XRP boven de belangrijkste weerstand van $0,2600 dollar is gekomen. Deze stap zorgde voor een sterke bullish impuls en duwde de prijs naar het hoogste niveau sinds oktober 2019. De XRP prijs steeg zelfs even tot boven de $0,28 dollar, maar slaagde er niet in dit vast te houden. Ondanks dat de prijs nu weer iets is teruggezakt ziet de grafiek er bullish uit.

Zodra de $0,28 dollar weerstand doorbroken is zal de XRP koers kunnen stijgen tot $0,2975 dollar en vervolgens door stoten tot de psychologische $0,30 dollar grens. Wel is het belangrijk dat de munt boven de $0,27 dollar blijft. Als de XRP prijs hier vandaag weer onder zakt is de kans groot dat de koers terug zakt richting de $0,25 dollar.