Ripple

Volgens de CEO van BitMEX is Ripple’s XRP DOGSH*T

5 Februari had een spannende dag moeten zijn voor Ripple. Dit omdat de crypto exchange, BitMEX, een nieuw contract voor eeuwigdurende swap voor zijn XRP token heeft toevoegt. BitMEX is trots op het nieuwe handelspaar. Echter, de CEO Arthur Hayes doet een opmerkelijke uitspraak: ‘XRP is dogsh*t‘.


Handel in XRP/USD gaat van start

BitMEX verklaarde dat het trots was om zijn nieuwste handelspaar te onthullen. Het voegt XRP / USD een swap contract toe op 5 februari om 04:00, UTC. Het XRP / USD contract op BitMEX biedt tot 50 keer leverage. Op de BitMEX site staat het volgende:

De volledige marge wordt geboekt in Bitcoin, dit betekent dat handelaren long of short kunnen gaan.

BitMEX is deel van een groeiende lijst aan exchanges die de token van Ripple toevoegen aan hun derivaten opties. XRP futures lijken steeds populairder te worden.

Grote crypto exchanges als Binance als OKEx hebben ook al gekozen voor een XRP / USDT contract met een maximum van 75 en 100 keer leverage. Kleinere exchanges bieden ook al een tijdje vergelijkbare contracten aan.

Deze hernieuwde interesse in Ripple’s XRP heeft velen ertoe gebracht zich af te vragen of dit het begin is van een nieuwe altseason.

Ondanks dat het de grootste verliezer in 2019 was, leidde XRP de koersstijgingen in tijdens de bull run van 2017. De toegevoegde liquiditeit van BitMEX zou voor meer volatiliteit in de prijs van XRP moeten zorgen. De XRP koers boekt vandaag een winst van zo’n 7 procent en is $0,266 dollar waard.


BitMEX CEO noemt XRP ‘DOGSH*T’

Ripple fans zouden de toevoeging van het handelspaar eigenlijk moeten vieren en hopen op grote prijsacties. Echter de aankondiging is besmet iets onaangenaams. BitMEX CEO, Arthur Hayes, liet zijn stem horen en bracht Ripple’s token via Twitter ten schande.

 

Dit soort uitbarstingen op Twitter zijn niet goed voor het imago Ripple, aangezien het afkomt van een van de meest invloedrijke mensen op het gebied van crypto.

Het laat ook zien dat de BitMEX CEO weinig geeft om de kwaliteit van de projecten die hij toevoegt aan zijn exchange. “Zolang ze maar geld verdienen”, maakte hij duidelijk. De crypto community spreekt schande van de uitspraken van Hayes. “Blijkbaar kan hij niet omgaan met zijn verantwoordelijkheid.”