Ripple, xrp
Ripple

Ripple kondigt plan aan om 3,7 miljard mensen te helpen

Het grote Ripple kondigt plannen aan om meer dan 3,7 miljard mensen te helpen. Hiermee richt het zich vooral op mensen die momenteel nog zonder bankrekening of andere vormen van financiële dienstverlening moeten leven. In een tweet op Earth Day zegt Ripple te geloven dat de klimaatcrisis het belangrijkste probleem van deze eeuw is en dat blockchain-technologie daar mogelijk bij kan helpen.

150 miljoen aan donaties

Sinds de start van het project in 2018 haalde Ripple al 150 miljoen dollar aan donaties op. Dat geld gebruikt het onder meer om de financiële inclusie wereldwijd te verbeteren. Dat is een behoorlijke klus, omdat er op dit moment nog miljarden mensen zonder bankrekening zijn.

Volgens de website zijn er wereldwijd ruim 1,7 miljard mensen zonder banken en nog eens 2 miljard die “underbanked” zijn. Wat dat laatste precies betekent is niet duidelijk, maar het zal neerkomen op beperkte mogelijkheden op het gebied van financiële dienstverlening.

Het is niet helemaal duidelijk wat Ripple nu precies wil met hun berichtgeving. Aan de ene kant schrijven ze over financiële inclusie en aan de andere kant gaat het over het tegengaan van klimaatverandering.

Dat zijn natuurlijk allebei mooie doelen, maar op deze manier is de boodschap wel een beetje vaag.

Klimaatneutraal in 2023

Als Ripple op deze manier doorgaat, dan zou het volgens het bedrijf in 2030 klimaatneutraal kunnen zijn. Dat zou een behoorlijke prestatie kunnen zijn, vooral in een industrie waar energieverbruik een belangrijke rol speelt.

Kijk bijvoorbeeld naar Bitcoin, waar eigenlijk steeds meer energie nodig is om het protocol te beveiligen. Grappig genoeg is Bitcoin volgens Daniel Batten hard op weg om klimaatpositief te worden.

Dat wil zeggen dat Bitcoin meer CO2-uitstoot voorkomt dan dat het zelf CO2 uitstoot. Mocht dat de waarheid blijken te zijn, dan kan dat het hele debat rondom Bitcoin mining weleens voorgoed veranderen.

Ripple nieuws

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen