Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple lanceert Liquidity Hub ondanks SEC-rechtszaak

Ripple heeft een nieuw product gelanceerd, genaamd ‘Liquidity Hub’. Dit product heeft als doel ondernemingen toegang te bieden tot crypto-activa vanaf verschillende locaties, waaronder market makers, exchanges, OTC-desks en in de toekomst gedecentraliseerde locaties”, beschrijft het bedrijf.


Wat is de Liquidity Hub?

Ripple kondigde dinsdag aan dat het een nieuw product lanceert met de naam “Ripple Liquidity Hub”. De aankondiging legt uit:

“Met de Ripple Liquidity Hub kunnen klanten naadloos toegang krijgen tot crypto-activa van verschillende wereldwijde locaties, waaronder market makers, beurzen, OTC-desks en, in de toekomst, gedecentraliseerde locaties.”

Asheesh Birla, algemeen directeur bij Ripple, legde uit dat het nieuwe product “een one-stop-shop voor ondernemingen moet zijn om ’tokenized activa’ te kopen.”

De Ripple Liquidity Hub zal naar verwachting in 2022 worden gelanceerd. “Het product ondersteunt kant-en-klare integratie en slimme orderrouting om digitale activa te kopen tegen geoptimaliseerde prijzen, waardoor klanten gemakkelijk crypto-activa kunnen kopen, verkopen en bewaren”, legt Ripple uit.

In eerste instantie zal het platform “BTC, ETH, LTC, ETC, BCH en XRP ondersteunen (beschikbaarheid varieert per land), met plannen om uit te breiden naar meer crypto tokens. Het bedrijf merkte ook op dat Ripple in de toekomst van plan is extra functies toe te voegen zoals ondersteuning voor staking.


Ripple blijft innoveren ondanks rechtszaak met SEC

In de aankondiging beschrijft Ripple dat het de Liquidity Hub al bijna twee jaar intern gebruikt. Dit als onderdeel van zijn On-Demand Liquidity (ODL)- product. Ripple’s eerste partner die het product gebruikt is Coinme.

“In eerste instantie zal Coinme het onderliggende technologieplatform van Liquidity Hub gebruiken, met plannen om extra functionaliteit te ontgrendelen zodra deze beschikbaar komt”, vertelt Ripple.

De aankondiging van de productlancering komt te midden van een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder heeft Ripple Labs, zijn CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Christian Larsen aangeklaagd voor het naar verluidt ophalen van meer dan $1,3 miljard via XRP, wat de commissie beschouwt als een niet-geregistreerd security aanbod. Maar, ondanks de juridische problemen blijft Ripple innoveren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten