Nieuws

Ripple leidt Crypto groep om te lobbyen bij wetgevers

Ripple gaat een groep crypto startups leiden om te lobbyen bij wetgevers en financiële toezichthouders. De groep heeft het doel om cryptocurrency en blockchain innovatie te steunen.

Ripple start groep om overheden Crypto beleid te laten verzachten

Volgens het rapport van Bloomberg is de coalitie van cryptobedrijven die gevestigd zijn in San Francisco van plan om de ‘Klein/Johnson group’, een lobbygroep, te betalen om de cryptocurrency en blockchain gemeenschap te helpen bij het contact leggen en overhalen van toezichthouders en overheden. De groep genaamd ‘The Securing America’s Internet of Value Coaliton’ heeft als doel de houding van de overheid ten aanzien van cryptocurrency en blockchain verzachten. Daarnaast is een doel om innovatie aan te moedigen. De coalitie zal, samen met de lobbygroep, kwesties bespreken met het Congres, de Securities and Exchange Commission (SEC), de Internal Revenue Service (IRS) en andere toezichthouders die relaties hebben met cryptocurrencies.

Tijd voor regulering van Cryptocurrencies?

De crypto bedrijven zullen ongeveer $25.000 dollar + 10.000 Ripple tokens per maand betalen aan de lobbygroep. Chris Larsen, mede oprichter van Ripple, merkt op dat er, terwijl het reguleren van cryptocurrencies heel gecompliceerd is vanwege miscommunicatie, er nog heel veel interesse is in de nieuwe technologie. De Crypto lobby groep van Ripple speelt perfect in op de enorme aandacht voor regelgeving rondom cryptocurrencies die de laatste tijd blijft opborrelen. Gisteren stuurde een groep wetgevers een brief naar de SEC en drong er bij de regelgevers op aan meer duidelijkheid te verschaffen met betrekking tot cryptocurrencies. De wetgevers hebben de SEC gevraagd om te bevestigen of digitale tokens kunnen worden gezien als effecten of niet.