Ripple Nieuws

Ripple maakt zich op voor grootste bull-rally in jaren

Volgens analisten zou Ripple’s XRP token aan de vooravond van een grote bull run kunnen staan. Misschien zelfs de grootste die het in jaren heeft meegemaakt.


Ripple vs. Bitcoin

De cryptomarkt verkeert op dit moment in een slechtere vorm dan beleggers hadden gewild. Slechts een handvol crypto’s bleven de afgelopen week in het groen staan. XRP hoorde daar niet bij, maar toch is de staat van de munt zichtbaar verbeterd. Volgens verschillende indicatoren zou de altcoin zich zelfs aan het voorbereiden zijn op een aanzienlijke stijging.

XRP 1D grafiek – Bron: Tradingview

XRP blijkt een levensvatbare concurrent, terwijl Bitcoin op dit moment duidelijk een aantal problemen heeft. Denk bijvoorbeeld aan de milieu-issues waar plotseling zwaar aan getild wordt door Elon Musk en het feit dat China alle Bitcoin miners uit zijn land verjaagt. Hoewel BTC al veel langer bestaat en veel meer waard is, heeft XRP dit jaar goed gepresteerd ondanks de Ripple vs. SEC-rechtszaak.

XRP is op een aantal manieren superieur aan BTC. De token van ripple overtreft bijvoorbeeld BTC als het gaat om transactietijden. Het consensusalgoritme van het XRP-protocol kan tot 1.500 transacties aan en kan zelfs tot 50.000 transacties per seconde worden geschaald. BTC kan slechts drie tot zes transacties per seconde faciliteren.

Daarnaast is XRP naar verluidt ongeveer 90.000 keer schoner dan Bitcoin mining, dat enorme hoeveelheden stroom verbruikt. Dit zou een katalysator kunnen zijn voor een bredere acceptatie van de XRP token.


Komt er een schikking?

Echter, voordat de Ripple koers echt de lucht in kan schieten moet er eerst korte metten gemaakt worden met de juridische problemen. De Amerikaanse SEC heeft vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de makers. Volgens verschillende analisten en juristen staat Ripple er op dit moment juridisch goed voor. Dat kan betekenen dat er een schikking komt en Ripple weer geaccepteerd zal worden door Amerikaanse exchanges.

Dit zou een enorme koopdrang kunnen veroorzaken wat de prijs omhoog zal laten schieten. Zo ver is het echter nog niet. Voor nu is het belangrijk dat XRP boven de $0,50 – $0,60 niveau blijft.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten