Nieuws, Ripple

Ripple opent kantoor in Washington D.C.

Ripple heeft een nieuw kantoor geopend in Washington, D.C. Vanuit de vestiging in de Amerikaanse hoofdstad wil het bedrijf de promotie van blockchain en cryptocurrency gaan regelen. Op Ripple’s website schrijft Brad Garlinghouse dat beleidsmakers “moeten worden onderwezen” over de enorme potentie van blockchain.


“Overheidsrelaties”-kantoor in D.C.

Op 22 oktober publiceerde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, een bericht op de website van het Amerikaanse bedrijf. Hierin schrijft hij onder andere dat er een nieuw Ripple-kantoor is geopend in Washington. Met de vestiging wil Ripple zo dicht mogelijk op de beleidsmakers van de VS zitten: volgens de publicatie is het zelfs een echt “Government Relations”-kantoor. Vanuit hier beoogt Ripple, als een van de voorlopers binnen de blockchain-industrie, haar positie gebruiken om beleidsmakers van de gigantische potentie van de technologie te overtuigen.

De uitbreiding naar de hoofdstad van de VS was echter niet het enige nieuws dat de CEO naar buiten bracht. Om het gesprek over regulatie aan te gaan zijn er meerdere nieuwe werknemers op belangrijke functies aangesteld. De Raad van Bestuur van Ripple zal worden versterkt met Craig Phillips, die tot mei 2019 nog werkzaam was in het Witte Huis. Daar werkte hij als topassistent van Steve Mnuchin, de minister van Financiën van het kabinet van Donald Trump. In zijn functie bij Ripple zal hij zich bezighouden met beleid en advies over regelgeving.


Meer nieuw personeel voor Ripple

Behalve Craig Phillips voegt Ripple nog een politiek specialist toe aan haar overheidsrelaties-afdeling. De functie van ‘internationale regelgeving-adviseur’ wordt voortaan vervuld door Susan Friedman, die voorheen werkte bij de Commodities Futures and Trade Commission (CFTC). Friedman voorzag in die positie CFTC-voorzitter Heath Tarbert van advies. Zodoende kwam ze veelvuldig in aanraking met kwesties rondom het reguleren van digitale valuta’s.

Eerder vandaag berichtte Newsbit over de verwachtingen van Heath Tarbert voor mogelijke Ethereum-futures. De voorzitter van de controle-afdeling van de overheid liet onlangs optekenen dat deze futures wellicht in 2020 beschikbaar zullen komen.

Naast Phillips en Friedman maakte Ripple bovendien een derde aanstelling bekend. Ron Hammond is de nieuwe “manager overheidsrelaties” van Ripple Inc., zo blijkt uit hetzelfde online bericht. Ook hij heeft ervaring in de Amerikaanse politiek en zal een sleutelrol spelen in Ripple’s nieuwe vestiging in de hoofdstad.


“Verandering gebeurt niet zomaar”

Garlinghouse verklaart de nieuwe ontwikkeling:

“Het is belangrijk dat beleidsmakers, zowel in de VS als in het buitenland, gewapend zijn met kennis van de branche. Alleen dan kunnen zij omstandigheden creëren waarin de industrie kan opbloeien. Wij bij Ripple kijken uit naar nieuwe gesprekken met regelgevers: we bouwen daarom aan een team met een schat aan ervaring op het gebied van wet-en regelgeving.”

Uit de aankondiging van vandaag blijkt ook dat Ripple lid is geworden van de Blockchain Association. Dit is een organisatie die pleit voor blockchain-technologie en relaties opbouwt tussen bedrijven en de overheid. Aan het eind van het bericht doet de Ripple-CEO een oproep:

“Alle landen, overheden en bedrijven profiteren samen van duidelijke regelgeving voor het ecosysteem. We moeten de blockchain-industrie ondersteunen met initiatieven als de Blockchain Association. Laten we samenkomen en beseffen wat de wereldwijde impact van dit soort technologieën kan zijn.”