investment
Ethereum,

Voorzitter CFTC: Ethereum-futures komen ‘waarschijnlijk’ in 2020

De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commisson (CFTC), genaamd Heath Tarbert, denkt dat er in 2020 Ethereum-futures uitgegeven zullen worden.


“Binnen een jaar gaan we ETH-futures zien”

Tarbert deed deze uitspraak tijdens de DC Fintech-week op de universiteit van Georgetown in Washington, DC. Hij vertelt dat hij absoluut gelooft dat er Ethereum futures aan zitten te komen. Hij zegt zelfs te denken dat we ze binnen 6 tot 12 maanden kunnen gaan verhandelen.

“Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk is dat we in de komende zes maanden tot een jaar futurescontracten voor Ethereum gaan zien,” zei hij. Het eenvoudigweg lanceren van ETH-futures is niet het enige is wat moet gebeuren, zo vertelt CFTC-voorzitter. Hij vertelt dat er genoeg volume moet zijn om Ethereum-futures succesvol te maken.


Nog geen aanvraag

Het is nog onduidelijk wie of er daadwerkelijk een geïnteresseerde partij is voor het aanbieden van Ethereum-futurescontracten. Tarbert vertelt dat er (voor zover hij weet) geen enkel bedrijf aanvraag heeft gedaan om een dergelijk product te lanceren. Niettemin stelt de voorzitter dat hij verwacht dat de eerste aanvragen snel zullen komen.

Woordvoerders van de CBOE en de Intercontinental Exchange (partijen die Bitcoin-futures aanbieden) hebben niet gereageerd op de uitspraken van de voorzitter. Wel vertelde een woordvoerder van CME aan nieuwswebsite Coindesk dat CME geen plannen heeft om andere cryptocurrency-futures te introduceren:

“Op dit moment zijn we gericht op het op de markt brengen van options op CME Bitcoin-futures in Q1 2020.”


Goedkeuring Ethereum-futures? – Hangt van aanvraag af

Of de CFTC Ethereum-futures goed zal keuren hangt af van de aanvraag, zegt Tarbert. Bedrijven die deze contracten willen aanbieden kunnen een officiële aanvraag indienen om de CFTC het product laten doornemen en goedkeuren. Dit zal een vergelijkbaar proces zijn met het goedkeuren van Bitcoin-futurescontracten.

Zelfs exchanges zouden ermee kunnen starten en bij ons kunnen aankloppen met een aanvraag, vertelt Tarbert. De voorzitter vermeldt tot slot dat een door de CFTC gereguleerde exchange marktmanipulatie onmogelijk maakt:

“Wat onze markten doen en al 150 jaar doen, is zorgen voor voldoende prijstransparantie,” zei hij. “Je weet dat er kopers en verkopers zijn en dat de prijs feitelijk de werkelijke totale vraag vertegenwoordigt.”