Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Ripple prijs stijgt nog eens met 40% terwijl 14:30 pump nadert

Ripple’s XRP token is bezig aan een geweldige prijsstijging. De koers stijgt vandaag namelijk weer met 40%, in aanloop naar een enorme pump-actie van telegram-groepen. Dit zal rond 14:30 Nederlandse tijd plaats gaan vinden.


Ripple koers schiet omhoog

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,667. Dit terwijl de Ripple koers op 30 januari nog maar rond de $0,2866 lag. Toen naar buiten kwam dat een grote groep investeerders de XRP prijs wilde gaan ‘pumpen’ schoot de prijs dezelfde dag nog omhoog naar $0,5094. Deze groei zette zich zondag en vandaag voort waardoor de prijs nu op $0,667 ligt.

XRP prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een gecoördineerde prijsstijging door Telegram groepen

De prijsstijging werd veroorzaakt door leden van een Telegram-groep genaamd Buy & Hold XRP (t.me/pumpxrp), die op zaterdag aan het licht kwam. Binnen de eerste 24 uur had de groep meer dan 200.000 leden, wat leidde tot het ontstaan van een tweede groep (t.me/pumpxrpofficial).

De klassieke “pump and dump” -tactiek is niet nieuw voor cryptocurrencies, vooral niet voor XRP. De actie van de Telegram groep zijn geïnspireerd door r/ wallstreetbets en het GameStop verhaal.

Ter herinnering: Vorige week hebben gebruikers van het Reddit-forum de prijs van GameStop-aandelen ‘gepump’, zodat institutionele handelaren enorme verliezen leden. De cryptowereld stond massaal achter de acties van de Reddit groep genaamd WallStreetBets. Even later zagen we ook de Dogecoin koers stijgen met bijna 1000 procent en nu lijkt XRP aan de beurt.

Ondanks dat Ripple dus nog altijd te maken heeft met een pijnlijke rechtszaak, die aangespannen is door de SEC, zien we de koers nu dus explosief stijgen. Hoe lang de XRP koers op dit niveau zal blijven is echter een raadsel. De enorme pump staat in ieder geval geplant voor 14:30 vanmiddag. Zet deze tijd dus in je agenda want er staan gekke dingen te gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten