Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Kan de Ripple prijs morgen de $1 bereiken?

De Ripple prijs is in de afgelopen twee dagen met meer dan 50% gestegen. Heeft XRP de weg omhoog gevonden of wordt de stijging veroorzaakt door een pump & dump groep en is de prijsstijging slechts voor korte duur?


De machtige XRP prijsstijging

De XRP koers begon gisteren plotseling razendsnel te stijgen. De prijs steeg namelijk in enkele uren tijd van $0,280 naar $0,517, wat een prijsstijging van 80 procent is. Vlak daarna zakte de koers weer terug naar $0,36. De rally leek van korte duur, maar rond 04:00 ’s nachts begon de prijs weer met stijgen. Op het moment van schrijven ligt de Ripple koers nu rond de $0,498.

XRP prijs blijft stijgen – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat veroorzaakt de Ripple prijsstijging?

Gisteren gingen we al in op de factoren die de prijsstijging kunnen hebben veroorzaakt. Er zijn waarschijnlijk drie factoren die een rol spelen in de machtige Ripple-prijsstijging, namelijk: De juridische reactie van Ripple op de aanklacht van de SEC, de doorbraak van de $0,30 weerstandszone en de r/ wallstreetbets groep. In dit artikel lichten we het laatste punt uit.

De hype rondom de reddit groep bevindt zich op een hoogtepunt. Noodlijdende aandelen schieten plotseling met honderden procenten omhoog en kleine investeerders hebben eindelijk het gevoel dat ze kunnen concurreren met de grote hedgefondsen. Daarbij komt dat de DOGE koers twee dagen geleden met meer dan 1000% steeg. Nu lijkt het erop dat de aandacht richting XRP is bewogen. Dit is te zien aan het verhoogde volume op Twitter en andere social media’s.

XRP prijs vs Tweet volume – Bron: TheTie

Ook gaat er een gerucht in de cryptowereld rond dat er een groep investeerders is die de XRP prijs aankomende maandag nog verder wil laten stijgen. Op social media wordt er namelijk een oproep gedaan om op 1 februari rond 14:30 massaal XRP te kopen. Het telegramkanaal dat de actie heeft opgericht heeft nu al meer dan 150.000 leden. Of er daadwerkelijk een prijsstijging plaats gaat vinden morgen is de grote vraag, maar wanneer het koopsignaal massaal wordt opgepakt is het mogelijk dat de prijs tot boven de $1 zal stijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten