Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Drie redenen waarom Ripple vandaag met 80% stijgt

Eerder vandaag doorbrak Ripple eindelijk de $0,30 niveau. Op het moment van schrijven schiet de prijs omhoog tot boven de $0,50. In dit artikel lees je waarom de prijs zo hard stijgt.


Een bizarre koersstijging

Als we naar de Ripple grafiek kijken op tradingview zien we dat de XRP koers plotseling razendsnel omhoog schiet. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,47, maar de prijs piekte zelfs even op $0,51.

1 van de redenen voor de prijsstijging is dat XRP eindelijk het niveau van $0,30 heeft doorbroken, maar dat is zeker niet het enige wat de rally heeft veroorzaakt.


Ripple dient juridische reactie in op rechtszaak van SEC

Op 29 januari diende Ripple een voorlopig juridisch antwoord in bij de Amerikaanse SEC. Die leidde op 21 december 2020 een juridische procedure tegen Ripple in.

De algemene raad van Ripple kondigde het nieuws aan in de laatste blogpost van Ripple en vatte de reactie voor het publiek samen. Hierin stond geschreven dat Ripple dat de XRP token een virtuele valuta is en geen security (ondanks de bewering van de toezichthouder dat XRP een niet-geregistreerde security is) en dat de SEC dus niet in staat is om Ripple iets op te leggen. Ripple heeft nog nooit een ICO gehad en beweert dat het houden van XRP niet betekent dat houders recht hebben op enig deel van de inkomsten en winsten van Ripple. Andere claims van SEC tegen XRP en Ripple werden ook genoemd en besproken.


DOGE-hype voedde XRP-groei

Naast de bovenstaande 2 factoren speelt de hype rondom DOGE ook een rol. Volgens een analist genaamd Luke Martin is vrij veel geld van Dogecoin naar Ripple gestroomd toen de prijs van de meme-coin begon te dalen.

Op moment van schrijven staat DOGE op de 14e plaats op CoinMarketCap. De DOGE-prijs werd omhooggeschoten door Redditors op r/WallStreetBets. Diezelfde Redditors kochten ook GME- en AMA-aandelen, waardoor de prijs enorm omhoog ging. Deze tweet van een MSB voorzitter droeg ook bij aan de recente stijging van DOGE:

Toen XRP-fans zagen dat de tweet de DOGE prijs omhoog duwde en de DOGE-community actiever werd, zetten zij de XRP-community aan om XRP omhoog te helpen op social media.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


BTC-stijging aangespoord door Musk

De stijging van altcoins wordt vaak aangedreven door de piek in de prijs van de grootste: Bitcoin. Vrijdag steeg de BTC prijs van $32.250 naar $38.092 binnen ongeveer zes uur tijd. Dit kwam grotendeels omdat de CEO van Tesla en ’s werelds rijkste man Elon Musk Bitcoin had getagd in zijn Twitter-bio.

De community en de markt gingen ervan uit dat Musk zich uiteindelijk had overgegeven aan Bitcoin en het omarmde. Musk’s tweet die volgens velen over Bitcoin gaat (“achteraf gezien was het onvermijdelijk”) werd zelfs opgenomen op de Bitcoin blockchain. Na de gigantische stijging is Bitcoin inmiddels teruggekeerd naar $33.990.

Al met al het antwoord van Ripple op de SEC op een perfect moment samen te komen met andere bullish factoren. Dit zorgt voor de perfecte storm voor XRP.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten