Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple wilt weten waarom Ethereum geen security is

Ripple heeft een ‘Freedom of Information Act’ verzoek ingediend bij de SEC. Dit omdat ze willen weten waarom Ethereum geen security is en Ripple wel.


Het onderzoek van de SEC

Op 29 januari diende Ripple Labs zijn reactie in op de klacht van de SEC. Ripple heeft betoogd dat XRP geen security is. Dat wil zeggen dat het een investering in Ripple is en daarom niet onder de jurisdictie van de SEC valt. Ripple is bereid om de rest van de industrie mee te slepen in haar strijd om zo haar zaak te verdedigen. Een vertegenwoordiger van Ripple zei het volgende:

“De SEC heeft duidelijk twee winnaars gekozen. Het negeerde een groeiende industrie die veel groter is dan de Bitcoin en Ether. Naast ontdekking die we rechtstreeks in de rechtszaak zullen zoeken, hebben we een Freedom of Information Act (FOIA) -verzoek ingediend voor meer informatie. Dit gaat over hoe de SEC de status van Ethereum als niet security heeft bepaald. “

Het betreffende FOIA verzoek brengt de status van Ethereum in twijfel. Vertegenwoordigers bij de SEC hebben gezegd dat, hoewel de voorverkoop destijds een securities aanbod was, Ether voldoende gedecentraliseerd is om als een commodity gekwalificeerd te worden. Daarnaast zeiden ze dat Ether handel in de VS dus onder de jurisdictie valt van de Commodity Futures Trading Commissie.


Het FOIA verzoek

Het FOIA verzoek vraagt specifiek om alle communicatie met de Ethereum Foundation en / of andere relevante bedrijven of individuen in het etherecosysteem. Dit is inclusief maar niet beperkt tot Vitalik Buterin, Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson, Mihai Alisie, Amir Chetrit, Joseph Lubin, Gavin Wood en Jeffrey Wilcke. Daarnaast vraag het naar alle communicatie met alle advocaten of andere personen die de Ethereum Foundation representeren. Daarnaast ook andere relevante bedrijven of individuen die het etherecosysteem vertegenwoordigen. Ook alle documenten, inclusief interne communicatie, analyses en ander materiaal dat werd voorbereid of waarop werd vertrouwd door directeur Hinman. Of een andere huidige of voormalige divisiedirecteur, staf of commissaris bij het vaststellen dat ether geen security is. Als laatste was het verzoek ook inclusief de concepten van de verklaringen van directeur Hinman over ether en de analyses opgesteld door SEC personeel.

Het verzoek zal waarschijnlijk een enorme hoeveelheid documenten van meerdere jaren aan commissiedocumenten met zich meebrengen. Dit gezien hoe lang het duurde voordat de commissie überhaupt met verklaringen kwam.

De timing is van cruciaal belang voor de ether als discussie over security of commodity. De Ether-voorverkoop vond plaats jaren voordat de SEC haar DAO rapport publiceerde. Een reactie op de ineenstorting van Ether investeringen in de gedecentraliseerde autonome organisatie. Het DAO-rapport was de verklaring van de SEC uit 2017 dat sommige crypto valuta’s securities waren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het onderzoek heeft veel gevolgen voor de XRP prijs

In de daaropvolgende jaren is er enorme verwarring ontstaan over wat een initial coin offering (ICO) al dan niet als een security kwalificeert. Belangrijk om op te merken is dat de Bitcoin, die nooit een voorverkoop heeft gehad, nooit in deze gesprekken ter sprake komt. De SEC heeft Ethereum echter nooit aangeklaagd. Echter diende de commissie in december wel een zaak in tegen Ripple. In deze zaak wordt beweerd dat de verkoop door Ripple van XRP een doorlopende verkoop van investeringscontracten is.

In zijn FOIA verzoek zoekt de Ripple steun bij het feit dat de Bitcoin en Ether beide worden gecontroleerd door in China gevestigde mining pools. Waarbij de al lang bestaande angsten van Amerikaanse toezichthouders over Chinese controle over digitale assets worden uitgespeeld. Ripple vraagt ​​verder om de communicatie tussen de commissie. Met name die van de divisie van Corporation Finance Director Bill Hinman, en sleutelfiguren en advocaten van de Ethereum Foundation. Hoewel het bijna ondenkbaar is dat de SEC zich terugtrekt uit zijn vele verklaringen dat Ether in dit stadium van het spel een commodity is, lijkt het doel van Ripple te zijn om de legitimiteit van die beslissing te ondermijnen in een poging om zijn eigen verdediging te ondersteunen.

De zaak van de SEC tegen Ripple is al een hele tijd aan de gang. Ripple heeft al aardig wat middelen ingezet om het onderzoek af te slaan. Hoewel XRP ouder is dan het DAO-rapport, is het belangrijkste argument dat Ripple het grootste deel van de XRP markt blijft beheersen op een manier die bijvoorbeeld de Ethereum Foundation, Vitalik Buterin en Joe Lubin niet hebben.

Sinds de aankondiging van de SEC is de prijs van XRP ingestort. Bovendien hebben veel Amerikaanse exchanges de token geschrapt. Wel zien we vandaag dat de prijs van de XRP token omhoog schiet. De kans is groot dat het wat te maken heeft met de uitlatingen van Ripple.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten