Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Advocaat bespreekt de scenario’s van de rechtszaak tegen Ripple

Voor advocaat Jeremy Hogan is de meest waarschijnlijke uitkomst van de rechtszaak tegen Ripple een schikking met een hoge boete.


De rechtszaak van de SEC tegen Ripple

Jeremy Hogan van het advocatenkantoor Hogan & Hogan heeft in een YouTube video zijn meest waarschijnlijke scenario’s voor Ripple Labs doorgenomen. Het gaat hier over de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een belangrijk punt die de advocaat maakt is dat het beoordelen of een token een security is een moment opname is.

De advocaat is van mening dat dit precies is wat we zien bij de verkoop van de XRP-token. Naarmate de XRP ledger meer gedecentraliseerd wordt, is steeds het minder waarschijnlijk dat de XRP een security zal zijn.

Net als voormalig SEC commissaris Joseph Grundfest, trekt Hogan ook het ‘ware motief’ van de actie van de SEC tegen Ripple in twijfel. Hij was het daarin eens met Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs.

”Als je controle wilt hebben over een branche waarin meer dan duizend verschillende bedrijven zijn betrokken, waarvan er vele gedecentraliseerd en moeilijk te controleren zijn, wat is dan de efficiëntere manier om deze te controleren? Elk bedrijf afzonderlijk aanklagen of door het handjevol grote markten te controleren waar de goederen van die bedrijven worden verhandeld?”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De scenario’s voor Ripple

Hogan is optimistisch dat de XRP-token niet als een security zal worden geclassificeerd. “De SEC heeft geen verzoek ingediend voor een verklaring van de rechtbank”. Deze had de SEC bij de rechtbank kunnen vragen, maar deed het niet. Mede daarom concludeert Hogan:

”Dat maakte het duidelijk voor mij dat het effect van deze rechtszaak beperkt zou blijven tot een schadevergoeding.

Verder zou de rechtszaak kunnen eindigen zonder een ”duidelijke winnaar”, zoals we vaker zien bij SEC-rechtszaken. Net als andere juridische experts speculeert Hogan dat een schikking tussen Ripple en de SEC de meest waarschijnlijke uitkomst van de zaak is. Om erachter te komen hoe dit eruit zou kunnen zien, nam Hogan het voorbeeld van de zaken tegen Paragon en Kik Interactive.

In de Paragon rechtszaak was er een financiële schikking. Daarnaast kwam er een rechterlijk bevel voor het overtreden van de securities wetten. Over de juridische implicaties zei Hogan:

”Dit gaf mij het gevoel dat zelfs een slechte schikking alleen invloed zou hebben op de XRP. Dit was waarschijnlijk het knelpunt in de onderhandelingen over schikkingen.”


Meest waarschijnlijke uitkomst is een boete

Hogan vertelt dat, volgens hem, de meest waarschijnlijke uitkomst geen doodsteek zal zijn voor Ripple Labs. In het ergste geval krijgt Ripple een flinke boete en komt er een controle op de XRP escrow.

”Mijn conclusie was dat de MEEST waarschijnlijke uitkomst van de SEC-rechtszaak een schikking zou zijn met een hoge boete voor de verkopen van 2013-14 en misschien 2015. Daarnaast wellicht een soort van controle of beperking op de verkoop van deXRP tokens in de escrow. En dat is een conservatieve conclusie van mijn kant. Die conclusie zou Ripple ongetwijfeld pijn doen, maar zou in geen geval een doodsteek zijn.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten