Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple prijst XRP gebruik aan in nieuw beleidsdocument voor India

Ripple heeft een reeks aanbevelingen uitgebracht voor Indiase wetgevers om cryptocurrencies te legaliseren.


Duidelijke regelgeving omtrent crypto

Het Amerikaanse fintechbedrijf genaamd Ripple heeft een beleidskader voorgesteld voor het reguleren van crypto in India. In een poging om de Indiase autoriteiten te overtuigen om de crypto industrie te ondersteunen, heeft Ripple een beleidsnota uitgegeven voor lokale wetgevers.

Het beleidsdocument van Ripple, uitgebracht op 18 juni, bevat een aantal aanbevelingen voor Indiase beleidsmakers. Het bevat onder andere een overzicht van het wereldwijde landschap van digitale activa. Ook staan er maatregelen in om een nieuw digitaal valutabeleid in het land in te voeren.

Het document, getiteld “The Path Forward for Digital Assets Adoption in India”, promoot XRP. Daarnaast roept het India op om regelgevende duidelijkheid te verschaffen voor cryptocurrencies.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


XRP als oplossing voor grensoverschrijdende betalingen

Ripple schetst specifiek het potentieel van XRP om een belangrijke oplossing te worden voor grensoverschrijdende betalingen in India. India wordt beschouwd als de ‘dominante use-case voor grensoverschrijdende betalingen en overmakingen’.

Ripple benadrukt dat de bestaande methoden van grensoverschrijdende transacties vier of acht dagen in beslag kunnen nemen. Het stelt een transactie te kunnen uitvoeren van een Oezbeekse bank naar zijn Indiase tegenhanger “in bijna realtime”. Ripple voegt daaraan toe:

“Deze route minimaliseert de kosten, tijd en risico’s die de gangbare modellen van grensoverschrijdend bankieren behouden. Hierdoor worden veel wrijvingspunten zoals minimale rekeningsaldi en verschillende tijdzones evenals operationele en afwikkelingsrisico’s vermeden bij betalingen met XRP. ”

In een vergelijkende analyse van de kenmerken en prestatiestatistieken van XRP met die van andere opmerkelijke digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum, schetste Ripple de belangrijkste voordelen van XRP.

Vergelijking van XRP kenmerken met die van BTC, ETH, BCH en LTC. Bron: Ripple

onzekere omgeving voor crypto-regulering

De aanbevelingen komen te midden van langdurige onzekerheid over digitale activa in het land. In 2018 had de centrale bank van India lokale banken verboden om crypto bedrijven te bedienen. Hierna was de juridische status van crypto onduidelijk omdat de ‘Reserve Bank of India’ tegelijkertijd beweerde dat er geen verbod op crypto was.

Het Indiase Hooggerechtshof heeft het bankverbod van RBI in maart 2020 opgeheven. Op 12 juni stelde het ministerie van Financiën een algemeen Bitcoin verbod voor.

India is niet het enige land dat zich al een tijdje bezighoudt met de regelgeving van crypto. Rusland biedt ook weinig zekerheid voor cryptogerelateerde zaken. Daar zijn lokale autoriteiten het nog steeds niet eens over de juridische status van digitale activa.