Ripple Nieuws

Ripple rechtszaak: SEC geeft toe dat het niet vermeld heeft dat XRP een security is

Uit de laatste update in de Ripple rechtszaak blijkt dat de SEC toegeeft dat het nooit heeft gemeld dat XRP een security is.


Cruciale informatie

Ripple’s verzoek om toelating aan de SEC (nr. 99) onthulde cruciale informatie voor de rechtszaak. Het document bevestigt namelijk dat de SEC nooit derden heeft geïnformeerd dat XRP een security was totdat de rechtszaak werd aangespannen. Deze informatie is nu een officiële bekentenis in de zaak.

Behoudens alle voorgaande bezwaren, geeft de Commissie toe dat vóór de indiening van deze zaak bepaalde derden informeerden naar de juridische status van XRP. De Commissie heeft echter geen mening gegeven in zijn antwoord“, antwoordde de SEC op Ripple’s verzoek om toelating nr. 99.


Nieuwe informatie weerlegt getuigenis Hinman

De bekentenis van de SEC is in tegenspraak met de verklaring van Hinman. Hierin getuigde hij dat hij Ripple had geadviseerd om te stoppen met de verkoop van XRP omdat de SEC de verkoop als een effect beschouwde. Hinman was eerder al onderwerp van speculaties over corrupte acties in het kader van de toespraak van 2018. Door deze laatste onthulling kan Hinman meer verliezen dan de SEC bij het definitieve vonnis.

Onlangs onthulde een artikel kritische informatie tegen Hinman over de controversiële toespraak van 2018. Het stuk beweerde dat Hinman’s ETH-opmerkingen tijdens de toespraak van 2018 grondig waren gepland. Dit werd uiteindelijk een factor in de prijsstijging van 600 procent van Ether tot nu toe.

Tegen het einde van vorige maand kende de rechtbank in de XRP-rechtszaak een Motion to Seal toe in zowel Slack- als DPP-geschillen. Vervolgens werden er vragen gesteld over het verzegelen van delen van Hinman’s verklaring. De speculaties liepen uit de hand en beweerden dat de verzegelde gegevens bewijs bevatten tegen Hinman voor het plannen en uitzetten van de prijsstijging.

Verder benadrukt het dat Hinman naar verluidt overleg heeft gepleegd met functionarissen van de Ethereum Foundation en particuliere marktdeelnemers. Dit zou hij gedaan hebben om vóór de toespraak veel in ETH te investeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten