Nieuws, Trending

Ripple schendt listing regels van Coinbase


Ripple werd eergisteren toegevoegd aan Coinbase Pro. Vandaag komt er een rapport uit, van onderzoeksbureau Diar, dat stelt dat XRP de listing regels van de Amerikaanse exchange schendt.


Waarom Ripple de Coinbase listing regels schendt

Als we kijken naar de regelgeving van Coinbase, dan staat er dat een bedrijf slechts een minderheidsbelang mag hebben. Volgens Diar is dat bij Ripple niet het geval. Het onderzoeksbureau vertelt dat het bedrijf ongeveer 60 procent van de tokens, in een zogenaamde ‘escrow’ rekening, bezit.

Op 25 februari voegde Coinbase Pro de ondersteuning toe voor de XRP token. In de aankondiging vertelt de exchange dat de Ripple tokens beschikbaar zijn voor klanten in Amerika, Canada, Europa, Engeland, Singapore en Australië.

Door dit nieuws schoot de Ripple prijs omhoog. De munt sloot de dag af als één van de grootste winnaars en bereikte een koers van $0,337 dollar.


Controversie rondom Ripples (XRP)

Er ontstaat wat controverse rond de op 2 na grootste cryptocurrency. Zo publiceerde crypto analyse bedrijf Messari vorige maand dat de totale waarde van XRP $6 miljard dollar te hoog ligt. In het rapport werd geschreven dat de circulerende tokens met 48 procent kan worden overschat. Dit komt omdat alle medewerkers, oprichters en partners een verkooplimieten opgelegd hebben gekregen. Hierdoor zou de “werkelijke” waarde op $7 miljard komen te liggen in plaats van $13 miljard.

Na de flinke stijging zien we de Ripple koers vandaag iet wat terugzakken. Op het moment van schrijven ligt de XRP prijs rond de $0,319 dollar. Dat is ongeveer 1 procent lager dan gisteren.