Ripple, SEC
Ripple

Ripple schikkings-geruchten ontkracht na wederom geannuleerde SEC vergadering

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw een geplande vergadering geannuleerd, wat leidde tot teleurstelling binnen de XRP gemeenschap.

Velen hoopten dat er tijdens deze vergadering een schikking zou worden besproken in de al bijna vier jaar durende rechtszaak tegen Ripple. Geruchten deden de ronde dat de bijeenkomst specifiek over Ripple zou gaan, maar dit bleek niet het geval.

Garlinghouse uit scherpe kritiek

Ripple CEO Brad Garlinghouse uitte scherpe kritiek op de SEC. Ondanks zijn verwachting dat een schikking nabij is, uitte hij zijn frustratie over de recente beslissingen van de overheidsinstantie. Garlinghouse merkte op dat de SEC Solana (SOL) en Cardano (ADA) heeft herclassificeerd als niet-effecten, en bekritiseerde de inconsistentie en willekeur in de benadering van cryptocurrency regulatie door de SEC.

Hij benadrukte dat de sector juist duidelijkheid nodig heeft om in de Verenigde Staten te kunnen floreren en uitte zijn bezorgdheid dat blockchain bedrijven in het land door het huidige beleid achterop dreigen te raken ten opzichte van de rest van de wereld.

Augustus stelt teleur voor XRP

XRP beleefde een sterke juli maand en brak door een meerjarige weerstand met een piekprijs van $0,65. Augustus daarentegen is vooralsnog minder succesvol gebleken, met een daling van meer dan 10%, waardoor de XRP koers momenteel rond de $0,57 ligt. Deze neerwaartse trend is ook zichtbaar in de bredere cryptomarkt, mede beïnvloed door afnemende verwachtingen van een renteverlaging in september.

Optimisme over lange termijn vooruitzichten van XRP

Ondanks de huidige daling blijven sommige analisten optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van XRP. Scott Melker, een bekende crypto analist en podcaster, ziet interessante grafiekpatronen in de koers van XRP. Melker suggereert dat XRP op het punt staat om een significant weerstandsniveau te doorbreken, met belangrijke niveaus rond $0,75 en $0,93. Indien deze niveaus worden doorbroken, kan de koers richting $1 stijgen en in het meest optimistische scenario zelfs $1,90 bereiken.

Terwijl de korte termijn onzekerheden aanhouden, blijft de langetermijnvisie voor XRP volgens analisten positief. De cryptomarkt blijft volatiel, maar de vooruitzichten voor XRP tonen potentieel voor toekomstige groei en doorbraken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.