Ripple

Ripple stuurt 304 miljoen XRP naar medeoprichter Jed McCaleb

Whale Alert heeft verschillende grote XRP-transactie geregistreerd. Één van die overdrachten was er één van bijna 305 miljoen XRP die door Ripple naar Jed McCaleb werd gestuurd, die medeoprichter van het bedrijf is.


Jed McCaleb krijgt flinke som aan XRP

Jed McCaleb was samen met Chris Larsen medeoprichter van Ripple Labs en de eerste Chief Technical Officer. McCaleb heeft deze maand dus opnieuw een enorm aantal XRP tokens ontvangen van 304.635.504 tokens, wat gelijk is aan $121.678.911 op het moment van de transactie.

Jed McCaleb ontvangt 304 miljoen XRP – Afbeelding via Twitter

Jed McCaleb verliet Ripple in 2013 omdat hij het oneens was met de rest van het managementteam. Sindsdien ontvangt hij grote aantallen XRP-tokens. Ook richtte McCaleb een ​​rivaliserend blockchain-bedrijf op genaamd Stellar. Het bedrijf richt zich ook op financiële instellingen voor het gebruik van zijn eigen XLM-token.

Volgens gegevens van december 2020, bedroegen de totale geschatte holdings en winsten van McCaleb in XRP op dat moment $1,2 miljard in XRP. Even onderbrak McCaleb zijn XRP-verkoop, maar hij is onlangs weer begonnen met geld incasseren van zijn XRP-rijkdommen. Wel schijnt het zo te zijn dat ook McCaleb zich zorgen maakt over de rechtszaak. Dit aangezien de huidige CEO Garlinghouse en voormalig CEO Chris Larsen ook doelwit zijn van de SEC-rechtszaak. Zoals hierboven vermeld, heeft Larsen samen met McCaleb Ripple Labs opgericht.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Whales verplaatsen 175,6 miljoen XRP

Whale Alert deelde ook gegevens over verschillende andere transacties, die in totaal 175,6 miljoen XRP bedroegen, ter waarde van $63.904.160. Deze gigantische hoeveelheid XRP werd door cryptowhales verplaatst tussen anonieme wallets. Een deel ervan werd naar crypto-exchanges zoals Huobi, Binance en Bybit gestuurd.

Ondertussen, na gisteren 1.000.000.000 XRP van escrow te hebben geunlocked, verplaatste Ripple vervolgens 900 miljoen terug naar escrow om te worden gelocked.

Afbeelding via Twitter

XRP zakt naar $0,36 nadat het $0,74 bereikt

Op 1 februari werd de XRP prijs ‘gepumpt’ door een Telegram-groep bestaande uit 200.000 traders. Zij slaagden erin de munt naar een piek van $0,74 te sturen. Daarna zakte de koers van de munt echter met meer dan 40% naar het niveau van $0,38. XRP werd ook teruggedrongen naar plek vier op CoinMarketCap door Tether.

De toekomst van Ripple Labs hangt nu af van de uitkomst van de eerste voorlopige zitting die op 22 februari staat gepland. Deze zitting is belangrijk aangezien we hier waarschijnlijk zullen gaan zien of Ripple gaat schikken met de SEC.