Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple verzet zich niet tegen het vrijgeven van juridische memo’s

Juridische memo’s, die vandaag worden vrijgegeven, kunnen een cruciale doorslag geven in de rechtszaak van Ripple tegen de SEC.


Vrijkomende bewijsstukken

De mede oprichter van Ripple, Chris Larsen, is een van de twee individuele beklaagden in de spraakmakende rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen het blockchain-bedrijf. Larsen verzet zich niet tegen het volledig vrijgeven van cruciale juridische memo’s. Zo blijkt uit een onlangs ingediende brief aan Federale rechter Analisa Torres van de Amerikaanse rechtbank voor het zuidelijke district van New York.

De gedaagden vragen slechts een beperkte redactie van een van de bewijsstukken ter bescherming van de privacy van een van de aandelenbeleggers van het bedrijf. De naam van dit bedrijf is niet relevant voor de zaak. Daarnaast heeft de SEC geen bezwaar gemaakt tegen de redactie in kwestie.

De niet verzegelde bewijsstukken laten zien dat advocatenkantoor Perkins Coie aan Ripple Labs vertelden dat de oprichters op eigen risico XRP tokens konden ontvangen. Het bedrijf waarschuwde het bedrijf echter ook om de tokens niet aan investeerders en werknemers te overhandigen. Dit zou de kans namelijk vergroten dat de SEC het token classificeert als een niet-geregistreerde security.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cruciale doorslag

Juridische memo’s uit 2012 kunnen een cruciale doorslag geven voor de zaak. De memo’s kunnen onthullen welke partij er gelijk heeft en welke er heeft gelogen in de rechtbank. Als blijkt dat de beklaagden er bewust voor hebben gekozen om de securities wetten te negeren, zal het tij zeker in het voordeel van de SEC keren.

De bewijsstukken zullen naar verwachting op 18 februari worden vrijgegeven. Zo beweert advocaat Jeremy Hogan, die de zaak vanaf het begin nauwlettend heeft gevolgd.

In de tussentijd heeft de SEC een motie ingediend, waarin rechter Sarah Netburn heeft gevraagd om haar bewuste procesprivilege (DPP)-uitspraak met betrekking tot de beruchte Ethereum toespraak van voormalig functionaris William Hinman te heroverwegen en te verduidelijken. De SEC zegt dat de DPP “ongerechtvaardigd” is, omdat ze een essentiële link vormen naar het beraadslagingsproces.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten