Newsbit

brad garlinghouse Ripple

Ripple voorkomt dat SEC de financiële gegevens van CEO’s openbaar maakt

brad garlinghouse Ripple
TimeCoin Special Token Sale Banner

Ripple boekt opnieuw een overwinning tegen de SEC. Ditmaal omdat de rechtbank heeft geoordeeld dat het bedrijf niet verplicht is om de financiële gegevens van zijn CEO’s bekend te maken.


Ripple boekt een overwinning in de zaak tegen de SEC

De SEC vroeg vorige maand om acht jaar financiële gegevens van CEO Brad Garlinghouse en zijn voorganger, Chris Larsen. Volgens de SEC zouden deze gegevens nuttig kunnen zijn in de lopende rechtszaak tegen Ripple. De SEC heeft Ripple aangeklaagd voor het ophalen van $1,3 miljard in XRP verkopen als niet-geregistreerde securities.

Ripple heeft deze claims echter ontkend en heeft gevochten om te voorkomen dat de SEC deze gegevens openbaar maakt. De advocaten van Garlinghouse en Larsen vonden de verzoeken te ver gaan. Gisteren hebben Garlinghouse en Larsen gewonnen. De Amerikaanse rechter Sarah Netburn was het een met Ripple’s motie om de financiële gegevens privé te houden.

Rechter Netburn redeneerde dat de gegevens niet zouden laten zien hoe het paar dat geld verdiende. De stortingen kunnen afkomstig zijn van XRP-verkopen, maar ze kunnen ook afkomstig zijn van andere crypto verkoop of overdrachten van Amerikaanse dollars.

“De overtuiging van de SEC dat de bankgegevens van de individuele gedaagden het bewijs zouden kunnen leveren van een speculatieve transactie die had kunnen plaatsvinden (en dat de individuele gedaagden dit niet verstrekken in hun XRP transactis) is geen basis om uitgebreide ontdekkingen in persoonlijke financiële gegevens te bestellen. rekeningen”. Zo concludeerde ze.


Meer goed nieuws voor Ripple

Jeremy Hogan, een partner bij advocatenkantoor Hogan & Hogan, zei op Twitter dat de CEO’s van Ripple dit kunnen beschouwen als een goed teken om de rechtszaken tegen hen te verwerpen”.

“De rechter AGAIN merkt op dat de technische / operationele aspecten van XRP belangrijk zijn voor de zaak. Ripple WIL dat het daarover gaat. De SEC wil daarvan afblijven. Ze willen dat het alleen om marketing en geld gaat; maar deze rechter zegt iets anders!” Aldus Hogan.

Vorige week won Ripple ook al een motie die de SEC verplichtte om documenten over te dragen over zijn redenering over crypto assets.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top