Ripple

Ripple werkt samen met Pyypl om de ODL-implementatie van RippleNet in het Midden-Oosten te lanceren

Ripple heeft de lancering van RippleNet’s allereerste On-Demand Liquidity implementatie in het Midden-Oosten aangekondigd. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Pyypl.


Samenwerking met Pyypl

Ripple, de leverancier van enterprise blockchain- en crypto oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen, heeft aangekondigd dat het is gaan samenwerken met Pyyp. Pyyp is een wereldwijd op blockchain gebaseerd technologiebedrijf voor financiële diensten in het Midden-Oosten en Afrika. Ripple is de samenwerking aangegaan om de RippleNet’s ODL-implementatie in het Midden-Oosten te lanceren.

Met de nieuwste samenwerking is Ripple van plan om de overmakingscorridors in de regio te vergemakkelijken. De dienst On-Demand Liquidity (ODL) maakt gebruik van XRP voor efficiënte en kosteneffectieve grensoverschrijdende betalingen.

Daarnaast benadrukte Ripple het belang van de MENA-regio voor de wereldwijde uitbreiding van het bedrijf. Brooks Entwistle, Managing Director van RippleNet in APAC en MENA, zei hierover het volgende:

“MENA blijft een belangrijke regio voor Ripple vanwege ons uitstekende klantenbestand, een gastvrije regelgevende omgeving en een regionale focus op de noodzakelijke verbeteringen in het huidige financiële systeem. De oprichting van de eerste ODL lancering op de markt toont aan dat de digitale asset een centrale rol kan spelen in de toekomst van wereldwijde betalingen.”

Het Midden-Oosten heeft enkele van ‘s werelds grootste overmakingscorridors. Het heeft een gecombineerde waarde van ongeveer $78 miljard. De VAE en Saoedi-Arabië hebben in 2021 verschillende initiatieven genomen om de digitale transformatie in de financiële sector te ondersteunen.


Verheugd op samenwerking

De ODL service van Ripple werd in 2021 enorm populair bij wereldwijde financiële instellingen. In juli introduceerde Ripple het eerste live ODL-aanbod in Japan. Bovendien verwierf het bedrijf een aandeel van 40% in Tranglo, een van de snelst groeiende grensoverschrijdende betalingsbedrijven in Azië. Antti Arponen, medeoprichter en CEO van Pyypl, zei het volgende:

“We zijn verheugd om Ripple’s eerste partner te zijn om de implementatie van OAO naar het Midden-Oosten te brengen. Dit stelt ons steeds groter wordende aantal gebruikers in staat om geldovermakingen direct en kosteneffectief te leveren. We hebben ook ons inefficiënte gebruik van kapitaal verminderd via OAO. Daarnaast kijken we uit naar een uitrol van zijn capaciteiten in de hele regio.